Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Autolampen

Een autolamp heeft een bepaalde levensduur. Het is dus helemaal niet gek als een van je autolampen kapot is gegaan. Wel is het belangrijk dat het kapotte autolampje zo snel mogelijk wordt vervangen. Rijden met een kapotte lamp wordt niet aangeraden.

Tips autolamp verwisselen

Volgens vernieuwde Europese wetgeving moet een autolamp door de gebruiker zelf verwisselbaar zijn. Dit zou je zelf kunnen verwisselen door in het instructieboekje de aanwijzingen op te volgen. Wij zullen je een aantal tips geven om het verwisselen van je autolamp makkelijker te laten verlopen!

Tip 1

Zorg dat je het juiste lampje hebt aangeschaft. Wanneer je een koplamp gaat vervangen is het belangrijk rekening te houden met de verschillende soorten koplampen die er zijn. De meest voorkomende koplampen zijn de halogeenlamp en de gasontladingslampen, zoals de xenonlamp. Autolampjes zijn verkrijgbaar bij uw dealer. Ook pompstations verkopen autolampjes. Twijfel je over welk lampje geschikt is voor jouw auto? Vraag dit dan even na of check het instructieboekje die bij je auto hoort.

Tip 2

Kijk in het instructieboekje van je auto waar het lampje die vervangen moet worden zich precies bevindt. Wissel het lampje niet direct nadat je de auto hebt stilgezet, laat het voertuig eerst even afkoelen. Het komt namelijk vaak voor dat het kapotte lampje nog een tijd erg warm aanvoelt.  

Tip 3

Pak een halogeenlamp bij de voet vast zodat er geen aanraking met het glas van het lampje zelf plaats vindt. Dit kan ervoor zorgen dat het lampje inbrandt op de plek waar die is aangeraakt. Hierdoor gaat het lampje minder lang mee. Als het toch nodig is om het lampje bij het glas vast te houden tijdens het monteren gebruik dan een schone doek.

Tip 4

Na het vervangen van de autolamp is het soms nodig de auto nog even te ‘resetten’ voordat het nieuwe lampje gaat branden. Dit kan voorkomen doordat het systeem binnen de auto het nieuwe lampje niet automatisch herkent. Het resetten van de auto werkt heel simpel: je moet hem gewoon eventjes uit en aan doen + op slot zetten en hierna weer van het slot afhalen. Als het lampje op de juiste manier is vervangen doet hij het hierna weer.  

Tip 5

Lukt het je niet om het autolampje te vervangen? En heb je het meteen nodig om veilig weer op weg te kunnen? Dan schakel je RoadGuard in. RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer. Download onze app en maak een melding.  

Download nu de RoadGuard App

Is het zo donker buiten dat je niet verder kunt rijden met een kapotte lamp? Lukt het je niet om het zelf te repareren? Of heb je een ander pechgeval waarmee je hulp nodig hebt? Geen probleem! Wij lossen dit snel voor je op zodat je weer veilig op weg kunt. Download hier onze RoadGuard app. Wij sturen dan direct een monteur jou kant op. Via de app zie je welke monteur naar je toekomt en hoelang dit gaat duren.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 9

9
22 mrt. 2023 11:44

Volgens afspraak op tijd. Prima!

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 16:33

Top service en netjes geholpen.

Review over RoadGuard met een 9

9
21 mrt. 2023 14:28

Top hulpverleners

Review over RoadGuard met een 9

9
20 mrt. 2023 12:25

Goed,snel en vriendelijk.

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 06:58

super snel! alleen werd ik steeds uit de app gegooid