Autolampjes op je dashboard

RoadGuard helpt je al voor € 260 weer op weg!

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland
Kennis van autolampjes blijkt bij meer dan de helft van de Nederlanders onvoldoende te zijn. Dat blijkt uit een recent onderzoek. En nee, dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen! Daarom helpt RoadGuard je met de betekenis van de autolampjes.

Doorrijden terwijl er autolampjes branden – welk risico loop je?

Er zijn verschillende autolampjes op je dashboard die kunnen gaan branden in je auto. Hoe dringend het probleem is, zie je aan de kleur van de lampjes. Zo zijn er groene, gele, en rode autolampjes die kunnen gaan branden. De autolampjes die groen kleuren, zijn meestal relatief onschuldig. Vaak betekent dit dat er verlichting aanstaat. Als er een geel lampje brandt, kun je in principe nog een klein stuk rijden. Maar wel met aangepast snelheid. Kijk daarna wel wat er aan de hand is. Als er een rood lampje brandt op je dashboard is er iets mis. Zet je auto direct aan de kant en vraag om hulp. Brandt er een andere kleur autolampje? Dat is vaak een informatielampje. Niks om je druk over te maken.

Doorrijden of niet?

Ongeveer 30% van de Nederlanders rijdt (te) lang door wanneer er een autolampje brandt. Vaak is dit om kosten te besparen. Maar eigenlijk zorgt dit juist voor hogere kosten. En niet te vergeten: soms gevaarlijke situaties. Het is dus erg belangrijk om zo snel mogelijk de oorzaak van het probleem te vinden, en deze op te lossen.   

RoadGuard biedt hulp als er autolampjes branden. Dus brandt er een autolampje en weet je niet wat je moet doen? Maak dan een melding via onze app. Je hebt geen abonnement nodig, maar je betaalt alleen als je onze hulp nodig hebt.           

Meest voorkomende brandende autolampjes op je dashboard

RoadGuard zet de meest voorkomende autolampjes voor je op een rijtje. En we laten je zien wat dat betekent. 

·        Accu
Wanneer dit autolampje brandt, kan er iets mis zijn met de dynamo, stroomkabels of een aandrijfsnaar

·        Bandenspanning
Dit kan twee dingen betekenen: 1.je bandenspanning is te laag, of 2. je band is lek

·        Motor
Er is mogelijk een probleem met de motor of de elektronica die de bandstofinspuiting en ontsteking aanstuurt

·       Brandstof
Tijd om te tanken! Blijf namelijk niet te lang op je reservebrandstof rijden. Ook bij verkeerd tanken kun je terecht bij RoadGuard

·        Olie
Dit betekent dat het oliepeil te laag is. Erg belangrijk om hier niet mee door te rijden, dan kun je namelijk de motor zwaar beschadigen

RoadGuard helpt je ook met autolampjes 

RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer. Bij RoadGuard kun je terecht bij startproblemen, als je verkeerd getankt hebt, als je motor overhit is, als je een lekke band hebt, als je jezelf buitengesloten hebt, maar ook als er een autolampje brandt. 

Hoe werkt de RoadGuard app?  

Download de app op je mobiel. Maak een melding aan. Vooraf zie je wat de kosten zijn, je ziet wie je komt helpen en hoelang het duurt voordat de monteur bij je is. En afrekenen? Dat doe je via de app, contant of met je pinpas. Dat is handig!

Meer tips voor je auto? 

Op zoek naar handige tips voor je auto, bekijk dan nu deze tips voor de auto op het online magazine van Centraal Beheer. 

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Veelgestelde vragen

De online omgeving waarin je je nu bevindt, noemen we het ‘dashboard’. Op het dashboard heb jij alles in 1 overzicht. Je bedrijfsvoertuigen, de pechmeldingen én de facturen. Wel zo gemakkelijk! Je beheert het dashboard zelf. Je kunt daarom op elk moment bedrijfsvoertuigen toevoegen, pechmeldingen realtime volgen en de details van de facturen inzien. En natuurlijk is alles beveiligd!

Aan de slag

Je vult het dashboard gemakkelijk aan met alle informatie over jouw organisatie, je bedrijfsvoertuigen en je bestuurders. En daar helpen we jou mee als je voor het eerst inlogt op het dashboard.

Jouw logo 

 Op het dashboard kun je het logo van jouw organisatie uploaden. Heb je dit tijdens je eerste inlog nog even overgeslagen? Dan kan je dit alsnog doen onder het kopje ‘instellingen’. Als jouw bestuurders de RoadGuard app downloaden én het kenteken van het zakelijke voertuig invullen, zien zij het logo van de organisatie in de app verschijnen. Dat ziet er wel zo vertrouwd uit voor je bestuurders!

Je vult het dashboard gemakkelijk aan met alle informatie over jouw organisatie en je bedrijfsvoertuigen. En daar helpen we jou mee als je voor het eerst inlogt. 

Jouw logo 

Op het dashboard kun je het logo van jouw organisatie uploaden. Als jouw bestuurders de RoadGuard app downloaden en het kenteken van het zakelijke voertuig invullen, zien zij het logo van de organisatie in de app verschijnen. Dat ziet er wel zo vertrouwd uit voor je bestuurders!

Kentekens toevoegen 

Op het dashboard voer jij de kentekens van de bedrijfsvoertuigen in. Deze bedrijfsvoertuigen kunnen dan gebruikmaken van pechhulp van RoadGuard. Je kunt jouw bestuurder makkelijk laten weten hoe ze de RoadGuard app moeten downloaden. Op het dashboard geef jij aan wie de bestuurders zijn en wat hun telefoonnummer is. De bestuurders ontvangen dan automatisch een SMS met de downloadlink. Wel zo handig!

Bekijk alle vragen