Review over RoadGuard met een 8
Alles perfect geregeld.
Er is niet een bandenspanning die gelijk is voor alle auto’s. Voor elke auto heeft de autofabrikant vastgesteld met welke bandenmaat die is uitgevoerd en welke bandenspanning daarbij hoort. In de auto zit daarom een sticker waarop de juiste bandenspanning staat. Deze sticker zit vaak in de deur, op de achterkant van de zonneklep of op de binnenkant van de brandstofklep.
Op de banden van je auto zit geen metertje die de bandenspanning aangeeft. Daarom is het handig om een bandenspanningsmeter aan te schaffen. De meest eenvoudige varianten kan je al kopen voor een paar euro. Het is verstandig om een bandenspanningsmeter te kopen die je makkelijk ergens in de auto kan opbergen.
Wanneer de bandenspanning te laag of juist te hoog is dan heeft dit negatieve gevolgen voor de prestaties van je banden. Dit geldt voor alle bandentypen (winter- zomer en 4-seizoenenbanden). Een verkeerde bandenspanning kost je ook nog eens geld. Dit komt doordat je auto meer brandstof verbruikt en je banden sneller slijten.
Een te lage bandenspanning geeft te veel ruime aan de band om te bewegen. Hierdoor vervormt de band continu en dit zorgt ervoor dat er bepaalde gebieden van de band snel slijten en uiteindelijk de band kan klappen.
De tweede meest voorkomende oorzaak is overbelasting. Dit kan gebeuren op het moment dat je auto voller is dan normaal, bijvoorbeeld bij een verhuizing van zware spullen. Denk dus aan de spanning van je banden als jij onder spanning staat van een verhuizing. Natuurlijk is de kans een klapband ook groter als je banden oud en versleten zijn. Banden ouder dan 6 jaar kunnen daarom het beste zo snel mogelijk vervangen worden.
In de wintermaanden rijdt ongeveer 30% van de auto’s in Nederland met winterbanden. Deze banden zijn gemaakt van een ander soort rubber en hebben een ander profiel. Hierdoor hebben ze beter grip bij sneeuw.
Winterbanden een hogere spanning nodig hebben en daarom is het advies om bij de betreffende spanning bij de bandenmaat 0,2 bar op te tellen.
Mocht je een keer pech hebben en sta je met een klapband langs te weg? Geen probleem! Met de RoadGuard app ben je zo weer op de weg.
Toch een lekke band? Maak dan hier je melding!
RoadGuard is een heel nieuwe manier van pechhulp. Persoonlijk en gemakkelijk geregeld via een app. En zonder abonnement of verzekering, dus je zit nergens aan vast. Waar je ook staat in Nederland of Europa, hulp is in een paar kliks bij je. Je ziet op je telefoon wie jou komt helpen en hoe snel hij er is. Iedereen kan op elk moment gebruikmaken van RoadGuard. Of je nou rijdt in een auto, busje, motor, scooter, caravan of camper. Of die van een vriend.
RoadGuard is vooraf duidelijk over de kosten. Je betaalt achteraf in de app voor de hulp die je hebt gekregen. Dus, download onze app nu gratis. Dan kun je zorgeloos op weg!
RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer en alarmcentrale Eurocross Assistance.
Kijk hier hoe RoadGuard werkt.
Je kunt ons voor alle pech inschakelen. Voor je auto, busje, motor, scooter of caravan. Of die van iemand anders. Dus heb je een lekke band, een lege accu of verkeerd getankt? Jezelf buitengesloten? Is je motor oververhit? Zit je vast in de modder? Of brandt er een lampje maar weet je niet wat er aan de hand is? RoadGuard! En o ja, het maakt niet uit waar je staat in Nederland. Voor je deur of onderweg. Onze hulpverleners zijn in een paar kliks bij je.
RoadGuard werkt overal in Nederland, behalve op Terschelling en Vlieland.
We helpen je ook in heel Europa, behalve:
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Ook als het gaat om een lekke band. Volg deze...
Lees verderEen te lage of te hoge bandenspanning zorgt ervoor dat je banden slijten. Daardoor kunnen...
Lees verderZorg altijd dat je caravanbanden goed op spanning zijn voor je op vakantie gaat. Zo voorkom...
Lees verderBedankt voor je bericht! Je krijgt binnen 1 werkdag een reactie.