Benzine in diesel

RoadGuard helpt je al vanaf € 280 weer op weg!

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland
Is het jou ook al eens overkomen? Je hebt net getankt en ineens sta je met de auto langs de kant van de snelweg. Verkeerde brandstof getankt. Je bent niet de enige, dit overkomt zo’n 25.000 Nederlanders per jaar. En áls je dit overkomt, is het fijn om te weten hoe wij je kunnen helpen.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Wat kan je zelf doen als je benzine in je diesel hebt getankt? 

Mocht je erachter komen dat je verkeerd getankt hebt voordat je de auto start en weg wilt rijden, let dan goed op! Start de auto niet en zet hem ook niet in zijn contact. De auto in zijn contact zetten kan er namelijk al voor zorgen dat je leidingen vollopen. Loop even het tankstation binnen om te zeggen wat er aan de hand is. Zodat zij weten waarom je mogelijk de doorgang blokkeert. Hierna is het zaak om de RoadGuard pechhulp app te gebruiken en even te wachten op pechhulp. 

In het geval dat je er onderweg achter komt, is het belangrijk om zo snel mogelijk de auto langs de kant van de weg te zetten. Hoe langer je doorrijdt, hoe meer schade dit aanricht aan de auto. Breng eerst jezelf in veiligheid en gebruik daarna de RoadGuard app van Centraal Beheer om je auto weg te laten slepen. 

RoadGuard helpt je

Wanneer je de verkeerde brandstof hebt getankt en je komt onderweg stil te staan dan is RoadGuard er om je weer op weg te helpen. RoadGuard zorgt ervoor dat je auto naar een bedrijf wordt gebracht, dat gespecialiseerd is in het aftappen van brandstof. Dit doen deze bedrijven ook tijdens kantooruren, zodat je niet te lang hoeft te wachten om weer onderweg te zijn.   

Diesel in een benzineauto 

Een benzineauto vol tanken met diesel geeft ook problemen. Helemaal als het gaat om de nieuwere benzinemotoren. Het probleem is namelijk dat diesel veel minder snel ontbrandt dan benzine. Dit zorgt ervoor dat de motor niet lekker loopt. Diesel laat ook het oliepeil stijgen. In dit geval kan het gebeuren dat de onverbrande diesel langs de zuigerveren de verbrandingsmotor inloopt. Dieselbrandstof in de verbrandingsmotor kan er in sommige gevallen voor zorgen dat de motor op hol slaat.

Hoe roep ik RoadGuard?

Pech onderweg kan je eenvoudig melden via de RoadGuard app of maak online een pechmelding. Ook binnen Europa zijn we er voor je. Heb je bijvoorbeeld op vakantie een auto gehuurd en per ongeluk de verkeerde brandstof gebruikt? Ook dan helpen wij je verder zodat jij optimaal van deze welverdiende vakantie kunt genieten. Lees hier meer over onze pechhulp in Europa.