4 leuke spelletjes voor in de auto

Of het nou een lange rit is naar familie in het noorden of zuiden van Nederland. Of een mooie autoreis naar het buitenland. Autospelletjes onderweg houden kinderen en ons lekker bezig. Én ze zijn leuk. De volgende 4 spelletjes zijn altijd een succes.

1. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is…

Een klassieker voor in de auto. Maak de zin 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is...' af met iets wat je in je omgeving ziet. Groen, rood of zilver. Kun je niks leuks bedenken? Denk eens aan de kleur van iemands ogen, nagels, haarelastiekje of veters. Je kunt ook kiezen voor iets zonder kleur, zoals glas. De anderen raden om de beurt en zo snel mogelijk het juiste antwoord. Wil je het spel een leuke twist geven? Laat je medespelers zoeken naar een vorm. Of laat het helemaal vrij en zeg alleen: “ik zie, ik zie wat jij niet ziet”.

2. Speel het dierenalfabet 

Een ander spel voor in de auto is het dierenalfabet. Het werkt zo: de eerste speler verzint een dier met de eerste letter van het alfabet. Daarna gaat de tweede speler verder met de laatste letter van dat dier. Zegt speler 1 'aap'. Dan verzint speler 2 een dier dat begint met de letter 'p'. Ga zo door tot jullie niks meer kunnen verzinnen. Wil je het spel op een andere manier spelen? Ga dan het hele alfabet af op de goede volgorde. Hoe ver kunnen jullie komen?

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
19 jan. 2024 13:05

Benny heeft mij perfect geholpen!

Review over RoadGuard met een 8

8
14 jan. 2024 21:48

De service van de monteur, Michel, was top, die krijgt een 10. De communicatie online was slecht. Eerst kreeg ik 1 uur lang een zandloper, "uw melding wordt verwerkt", pas na 1 uur kreeg ik een melding dat de "monteur binnenkort gaat vertrekken "

Review over RoadGuard met een 8

8
12 jan. 2024 09:22

Snel en prettig contact

Review over RoadGuard met een 8

8
11 jan. 2024 09:13

vrij snel ter plaatsen en snel opgelost.

Review over RoadGuard met een 10

10
9 jan. 2024 07:21

Zeer correcte en snel in actie komen van de pechhulp.

3. Ik ga op reis en ik neem mee

Een andere klassieker is natuurlijk het spel ‘ik ga op reis en ik neem mee’. Met dit spel stel je het geheugen even flink op de proef. De eerste speler maakt de zin 'Ik ga op reis en ik neem mee...' af met een voorwerp. De volgende speler herhaalt de zin, noemt het voorwerp van de vorige speler. En voegt zelf een nieuw voorwerp toe. Speel je het spel met veel mensen? Dan kan het na een tijdje een flinke uitdaging worden. 
Tip: Wil je het spel uitdagender maken? Ook bij dit spel kun je eigen regels en toevoegingen bedenken. Spreek bijvoorbeeld af dat alleen spullen met een bepaalde letter mee mogen of spullen van een bepaalde kleur.

4. Wie ben ik?

Voor dit spel heb je wat papier en plakband of een aantal post-it’s nodig. Iedereen bedenkt voor iemand anders een persoon en plakt het op het hoofd van diegene. Om de beurt stellen jullie elkaar vragen om erachter te komen wie er op jouw hoofd staat geschreven. Maak dit spel leuk door er een thema aan te hangen. Kies bijvoorbeeld personages van Disney of van reality-tv. Of kies ervoor om voorwerpen op te schrijven, zoals kast, potlood of bank. 

 

Veel plezier tijdens jullie autorit!

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland