Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Hoe staat het met jouw bandenprofiel?

Tijdens het rijden zijn het de autobanden die grip hebben op een wegdek. Het is dan ook belangrijk om de profieldiepte van de banden goed in de gaten te houden. Maar wat is nu de juiste profieldiepte?

Waarom is het bandenprofiel belangrijk? 

Een goed bandenprofiel zorgt voor voldoende grip op de weg en dat water beter wordt afgevoerd. Dit verkleint de kans op aquaplaning. Ook heb je minder kans op een klapband. Wel zo’n veilig idee. 

Hoe meet je de profieldiepte van je autobanden? 

Er zijn verschillende manieren om de profieldiepte van je autobanden te meten: 

  1. Je kan je bandenprofiel laten meten bij een garage.  
  2. Je doet het zelf met een 1 euromunt. Zet deze munt tussen de groeven van je band. Is het gouden randje van de munt nog zichtbaar? Dan is de band aan vervanging toe. 
  3. Je kan ook een profieldieptemeter gebruiken. Check dan eerst op de meter of de schaal goed ingesteld staat. Druk dan het puntje van de meter in. De schaalverdeling moet ‘0’ aangeven. Druk daarna de profielmeter in de hoofdgroef van de autoband en zorg dat de onderkant op het loopvlak gedrukt wordt. Het puntje drukt op het binnenste gedeelte van de hoofdgroef. Haal de profielmeter weer van de band en lees de afstand af. Om een goed beeld van de slijtage te krijgen, kun je dit het beste om de 20 cm doen. Doe dit ook voor de buitenste hoofdgroeven. Het gemiddelde geeft aan in welke staat je band verkeert. Als laatste controleer je of de waardes voldoen aan het minimum bandenprofiel. 

Wanneer is het tijd voor nieuwe banden? 

Bij een bandenprofiel van twee millimeter of minder is het het beste om je banden te vervangen. Dit geldt niet voor winterbanden. Deze vervang je wanneer het bandenprofiel onder de vier millimeter zit!

 

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland