Lekke band? RoadGuard biedt je pechhulp on demand

Het gebeurt nou eenmaal heel af en toe: een lekke band. Pechhulp is dan een uitkomst. Maar daarvoor hoef je natuurlijk geen duur doorlopend abonnement te hebben. RoadGuard helpt je verder op basis van pechhulp on demand. Gebruik gewoon onze app wanneer het nodig is. Dat is veel goedkoper. Wij repareren je lekke band ter plekke, zodat je weer snel op weg bent.

Wat gebeurt er als je een lekke band hebt?

Als er een scheur in je band zit, dan wordt de lucht eruit geperst door het gewicht van de auto en de spanning die erop staat. Je auto wordt hierdoor minder makkelijk te besturen, want minimaal één band is dan minder wendbaar. Dat kan acuut gevaar opleveren als je aan het rijden bent.

Kun je doorrijden met een lekke band?

Als je een klapband hebt, is het belangrijk dat je niet verder rijdt. Dat is te gevaarlijk. Met een band die langzaam zachter wordt, bijvoorbeeld door een spijker, kun je nog wel even voorzichtig doorrijden met je lekke band. Misschien moet je hem nog even oppompen, maar dan kun je er nog wel even verder mee totdat je van de drukke weg af bent. 

Hoe kun je dit probleem voorkomen?

Je kunt een lekke band voorkomen door altijd de juiste bandenspanning te hanteren. Te hoge of juist te lage spanning kan zorgen voor meer slijtage, wat uiteindelijk leidt tot een lekke band. Probeer ook om onderweg voorwerpen te vermijden die een lekke band kunnen veroorzaken, zoals gaten in de weg, spijkers, schroeven, stenen en hard zwerfafval.

Hoe repareer je een lekke band?

Er zijn verschillende manieren waarop je een lekke band kunt repareren. De bekendste is een prop in het gat laten schieten. Dat kan alleen als het gat niet zo groot is. Deze methode is snel en voordelig, maar niet heel veilig. De prop kan er namelijk uit vliegen. Bandenschuim als reparatiemiddel heeft hetzelfde probleem. De beste reparatiemethode is dan ook de band plakken met vulkaniserende plakkers en solutie. Net als bij een fietsband eigenlijk. Natuurlijk kun je ook altijd je lekke band verwisselen en daarna doorrijden met een andere band.

Zo helpt RoadGuard je verder

Zet de auto op een veilige plaats en gebruik de RoadGuard app van Centraal Beheer. Klik op ‘lekke band’, zet je locatievoorziening aan en wij komen je zo snel mogelijk helpen. De kosten voor het repareren van je lekke band zijn € 125,-. Je zit verder nergens aan vast met onze pechhulp on demand. Je ziet direct wie je komt helpen en hoelang dat nog duurt. We zijn er als je ons nodig hebt. Overal in Nederland en voor alle voertuigen. Dus voor je auto, motor, scooter, caravan, camper en scootmobiel.

Download nu de RoadGuard-app

Dan kun je onbezorgd op weg. No pech, no pay, no problem. Heb je wel pech, zoals een lekke band? Dan zijn wij in een paar klikken bij je. 24/7 en in heel Nederland. 

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland