De bandenspanning voor je caravan in 1 tabel

Zorg altijd dat je caravanbanden goed op spanning zijn voor je op vakantie gaat. Zo voorkom je slijtage, bespaar je brandstof en rijd je veiliger. Gebruik een bandenspanningstabel om te checken wat de juiste spanning is voor jouw banden. Heb je een lekke band? Gebruik dan de RoadGuard app van Centraal Beheer. Wij helpen je snel verder, zonder dat je jarenlang hoeft te betalen voor een abonnement.

Altijd de juiste bandenspanning voor je caravan

Je wist vast al wel dat caravanbanden een hogere bandenspanning hebben dan autobanden. Maar hoeveel precies, dat is de vraag. Op de wielkast en in het instructieboekje van je caravan zie je wat de ideale bandenspanning is voor jouw caravan in jouw specifieke situatie. Bij de bandenspanningspomp vind je ook altijd een bandenspanningstabel voor caravans.

Het belang van de juiste bandenspanning voor je caravan

Het grootste gedeelte (ruim 80%) van de caravan eigenaren checkt de spanning van de banden onvoldoende, is niet bewust van de werkelijke bandenspanning en rijdt hierdoor met een bandspanning die (veel) te laag is.  Maar hoe belangrijk is het nou eigenlijk, de juiste bandenspanning? Dit is van essentieel belang voor veiligheid van jezelf, en de mensen die om je heen rijden. Naast veiligheid en betere rijprestaties (waaronder meer grip op de weg en optimaal stuurgedrag), zorgt een goede bandenspanning ook voor lagere brandstofkosten en minder slijtage aan je banden. Daarnaast heb je met de juiste spanning een aanzienlijk kleinere kans op een klapband.     

Spanning per type band

Op de bandenspanningstabel voor caravans zie je dat het aantal bar afhankelijk is van diverse factoren. Zo zijn er drie verschillende soorten banden, die ieder hun eigen gemiddelde ideale bandenspanning hebben. Voor reguliere personenwagenbanden is dat 3,00 bar, voor personenwagenbanden Reinforced / Extra Load is dat 3,50 bar en voor bestelwagenbanden (C-banden) is dat 3,75 bar. In de tabel, die je ook vaak op de site van jouw caravan- en/of bandenmerk kunt vinden, zie je precies welke spanning je het beste kunt aanhouden.

Stikstof caravanbanden

Tegenwoordig is het steeds populairder om je banden te vullen met stikstof in plaats van met perslucht. Het grote voordeel van deze trend is dat de bandenspanning van je caravan constant blijft doordat de moleculen groter zijn en dus niet uit de band kunnen ontsnappen. Hiermee wordt ook bandenslijtage tegengegaan en zorgt het voor een betere wegligging. Voor de kosten hoef je dit niet te laten, het kost namelijk maar 5 euro per band! 

Lekke band? Gebruik de RoadGuard app!

Als je toch een lekke band hebt, gebruik dan onze app. Klik gewoon op ‘lekke band’ en wij zien via je locatievoorziening precies waar je bent. De monteur komt meteen naar je toe en jij ziet op de kaart precies waar hij is. In de app staat ook wie je komt helpen inclusief telefoonnummer. Voor de reparatie van je lekke caravanband betaal je eenmalig € 125,-. Zo betaal je veel minder dan wanneer je een meerjarig abonnement afneemt.

Download nu al de RoadGuard app

Als je onbezorgd op weg wilt, is onze app precies wat je zoekt. No pech, no pay, no problem. Heb je hulp nodig bij het bepalen van de juiste bandenspanning of heb je andere pech? Dan zijn wij in een paar klikken bij je. 24/7 en in heel Nederland.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland