Wiel wisselen: je caravan opkrikken

Misschien heb je wel eens een lekke band vervangen aan je auto. Maar een wiel wisselen aan je caravan is toch net even iets anders. Wij vertellen je graag hoe je dit doet. Heb je hulp nodig? Gebruik dan de RoadGuard app van Centraal Beheer. Zonder abonnement helpen wij je direct verder.

Gebruik een potkrik

Omdat een potkrik hydraulisch werkt, kun je er meer en makkelijker mee krikken. Het hefvermogen en de bijbehorende hefhoogte moet passen bij jouw caravan. Draai eerst de wielmoeren los terwijl de caravan nog op de grond staat. Zet daarna de potkrik onder de wieldraagarm van de lekke band en krik de caravan omhoog. Voor extra veiligheid stabiliseer je de caravan door de uitdraaipoten aan de betreffende kant ook omhoog te draaien. Verder werkt alles hetzelfde als bij een auto: na het losdraaien verwissel je het wiel, dat je al een beetje vastdraait. Als de caravan weer op de grond staat, draai je alle moeren helemaal vast.

Gebruik de RoadGuard app voor extra hulp

Onze monteur staat voor je klaar als het je niet zelf lukt. Klik in de app op ‘lekke band’ en zet je locatievoorziening aan. Wij komen je dan direct helpen. Op de kaart zie je wie eraan komt en waar de monteur is op de kaart. Het wiel wisselen van je caravan kost je eenmalig € 125,-. Dat is voordeliger dan een meerjarig abonnement waarvoor je continu blijft betalen.

Download nu de RoadGuard-app

Dan kun je onbezorgd op weg. No pech, no pay, no problem. Heb je hulp nodig bij het wisselen van je caravanwiel of heb je andere pech? Dan zijn wij in een paar klikken bij je. 24/7 en in heel Nederland.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland