Lekke band met je scooter? Denk aan je lak

Of het nu komt door gaten in de weg, spijkers, schroeven, stenen of hard zwerfafval: een lekke scooterband is altijd lastig. Het vervangen kun je in principe zelf doen. Maar dat gaat wel een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld bij een fiets. En let je wel op dat je de lak niet beschadigt als je de scooter op de kop zet of aan haken hangt? Anders raak je van de regen in de drup.

Dit heb je nodig als doe-het-zelver

Je hebt allereerst een bankschroef of bandenapparaat nodig om je scooterband zelf te vervangen. Ook een inbussleutel voor het verwijderen van je velgbouten. Een luchtspuit met compressor en een bandenlepel. Best veel speciaal gereedschap, nietwaar? Dat is dus de reden dat de meeste mensen ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen…

De makkelijke manier: RoadGuard

Gebruik je de RoadGuard app van Centraal Beheer, dan kies je gewoon ‘lekke band’ en wij komen je helpen. Je ziet precies wie je monteur is, inclusief telefoonnummer en actuele locatie op de kaart. De kosten van het repareren van je lekke band staan direct in beeld: € 100,-. Pechhulp zonder abonnement is bovendien veel goedkoper dan jaarlijks betalen zonder dat je de dienst gebruikt.

Download nu de RoadGuard-app

Dan kun je onbezorgd op weg. No pech, no pay, no problem. In het geval van een lekke band met je scooter zijn wij in een paar klikken bij je. 24/7 en in heel Nederland. 

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland