5 tips om naar toe te rijden met Pasen

Pasen komt eraan en dat betekent dat we in Nederland een extra vrije dag hebben. Iedereen viert het feest op zijn eigen manier. Voor sommigen is het een belangrijk moment binnen het geloof. Voor anderen is het een mooi moment om met familie samen te zijn, of eropuit te gaan. Wil je iets leuks doen met Pasen, maar weet je nog niet precies wat? Wij hebben een aantal leuke tips op een rij gezet.

Paaspop in Schijndel

Dit populaire muziekfestival kenmerkt de aftrap van het festivalseizoen in Nederland. Ben jij een muziekliefhebber en houd je wel van een drankje en een dansje? Dan is dit, inmiddels klassieke, paasuitje in Brabant misschien wel iets voor jou! Met acts als Passenger, Ilse de Lange en Clean Bandit is Paaspop hét feestje waar je bij moet zijn.

Datum: 19, 20 & 21 april

Paasraces in Zandvoort

Meer een snelheidsduivel en fan van autoraces? Ga dan dit Paasweekend met de auto naar Zandvoort. Daar is de officiële start van het autosportseizoen op het Circuit Zandvoort. De Paasraces staan bol van het autosportspektakel. De wedstrijden worden gereden door raceklassen uit de DNRT breedtesportseries. Er is ook genoeg te doen voor de kleintjes, zoals een enorm springkussen.

Datum: 20 en 21 april

Werkspoor festival in Utrecht

Tijdens het Paasweekend vindt alweer de derde editie van het Werkspoor Festival plaats in de Werkspoorkathedraal. De Werkspoorkathedraal staat vier dagen lang vol met gezellige barretjes, pop-up keukens, er is live entertainment en kindervertier. Van jong tot oud, iedereen is welkom. Regen? Geen probleem, het is op een overdekte locatie. Zeker de moeite waard!

Datum: 19 t/m 22 april

Zondagse paaslunch in de stoomtrein in Apeldoorn

Ooit geluncht in een stoomtrein? Nu is je kans! Met Pasen kan je op zondag 21 april én maandag 22 april genieten van een heerlijke zondagse lunch in de Stoomtrein! Combineer een unieke historische rit in deze bijzondere trein met een heerlijke familielunch. Na afloop kan je ook nog een bezoekje brengen aan het spoorwegmuseum. Beleef een dagje spoorvervoer uit het verleden en geniet van het schitterende landschap van de Veluwe.

Datum: 21 en 22 april

Paasvuren in het oosten van het land

Deze mag in het rijtje tips zeker niet ontbreken. Ieder jaar rijden weer vele mensen naar het oosten van het land om een warme Paastraditie in ere te houden. Ieder jaar worden daar weer paasvuren aangestoken, een waar spektakel! Het hout voor deze vuren wordt weken van tevoren verzameld. Sommige houtstapels zijn tientallen meters hoog. Rondom de paasvuren wordt vaak een heel programma voor jong en oud aangeboden.

Datum: 21 en 22 april

Download RoadGuard

Waar je ook heengaat met Pasen, download alvast de RoadGuard app op je mobiel. Dat is pechhulp van Centraal Beheer zonder abonnement. 

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland