De mooiste N-wegen van Nederland

Ga jij ook graag toeren met je auto? Even je hoofd leegmaken en de auto onderhouden door een goeie rit te maken. En de rit wordt natuurlijk nog fijner als er onderweg veel te zien is. Daarom tippen we je de 4 mooiste N-wegen van Nederland. Start de motor maar alvast!

1. Mergellandroute (Limburg, 124,1 kilometer, meerdere N-wegen)

De Mergellandroute is 110 kilometer lang en loopt door Limburg. Onderweg kom je door leuke plaatsen om te bezoeken, zoals Maastricht, Slenaken en Eijsden. Limburg staat bekend om zijn vakwerkhuizen, kastelen, mariakapelletjes, wegkruisen en glooiende heuvellandschappen. De Mergellandroute is vernoemd naar mergel. Dit is een gesteente dat uit klei en kalk bestaat. Veel bouwwerken zijn opgetrokken uit mergel en dat maakt deze omgeving uniek om langs te rijden.

2. De Hunebed Highway (Drenthe, 60 kilometer, N34)

In Drenthe vind je de Hunebed Highway. Leuk aan deze route is dat je er routebordjes ziet in typisch Amerikaanse stijl. Hij is daarom omgedoopt tot de ‘Nederlandse Route 66’. Deze rit mag zeker niet op je bucket list ontbreken. Hij loopt van Zuidlaren tot Coevorden en is 60 kilometer lang.

De Hunebed Highway ligt op Geopark de Hondsrug. Dit spectaculaire landschap is tijdens de ijstijd gevormd. Langs de route zie je 47 van de 53 Drentse hunebedden. Waak er wel voor dat je niet tegen zo’n prehistorisch bouwwerk oprijdt en autopech krijgt.

3. Zuid-Veluweroute (Gelderland, 87 kilometer, N224 en N304)

Als je van mooie natuur houdt, is de Zuid-Veluweroute echt wat voor jou. Het landschap bestaat uit bossen en glooiende heidevelden. Bij de Ginkelse Heide kan het zelfs dat je even moet wachten op een kudde schapen die oversteekt.

Tip: Maak deze rit tussen half augustus en half september. Dan staat de Posbank namelijk in bloei. De heide kleurt paars. Hierdoor wordt het landschap extra bijzonder. Parkeer je auto bij het bezoekerscentrum en wandel omhoog naar het 90 meter hoge uitkijkpunt. Hier heb je een prachtig uitzicht over de heidevelden met vergezichten tot in Duitsland.  

4. Bollenstreekroute (Zuid-Holland, 62 kilometer, meerdere N-wegen)

Als we het over bloeien hebben, dan kan de bollenstreek natuurlijk niet ontbreken. In het voorjaar komen de velden met narcissen, hyacinten en tulpen in bloei. Hierdoor krijgen de velden alle kleuren van de regenboog. Het voorjaar brengt mooi weer en veel autoliefhebbers halen hun oldtimer van stal. De kans is dan ook groot dat je die onderweg tegenkomt. Zie je een bijzondere auto? Dan kom je met een kentekencheck meer te weten over de verschillende specificaties van de auto.

De Bollenstreekroute leidt je langs leuke plaatsjes als Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. De wegen zijn rustig. Dat maakt het rijden makkelijker en zorgt ervoor dat je optimaal van de prachtige velden om je heen kan genieten.

Wil je Nederland met de camper verkennen? Kijk dan ook eens bij de leukste campervakantie in Nederland.

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland