Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

De mooiste wandelgebieden om heen te rijden

De lente is gestart. De temperatuur loopt al lekker op, de bloemen staan in bloei en dat betekent dat het heerlijk weer is voor een wandeling. Ons eigen land heeft prachtige natuur- en wandelgebieden. Wij geven je een aantal tips om naar toe te rijden.

De Veluwe: de Posbank

Als je van de Veluwe houdt, dan is de Veluwezoom-Posbank echt een super tip. Direct naast de parkeerplaats staat een historisch uitkijkpunt op een hoogte van 90 meter waar je over het hele natuurgebied uitkijkt. Vanaf het uitkijkpunt begin je een lekkere wandeling over de paden dwars door de toppen en dalen van de Veluwe heen. Niet alle paden zijn toegankelijk om zo het gebied te beschermen, maar er is nog genoeg te zien! De Veluwezoom-Posbank is geschikt voor lange en korte wandelingen met allemaal een prachtig uitzicht. 

Landgoed Duin en Kruidberg

Een heerlijke wandelroute door bos en duinen is wat je kunt verwachten rondom Landgoed Duin en Kruidberg. Tussen IJmuiden en Haarlem ligt namelijk het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deze wandeling begint bij een groot landgoed met een mooi bos als achtertuin. Wanneer je het bos met grote hoogteverschillen helemaal hebt uitgewandeld, beland je in Nationaal Park Zuid-Kennemerland met prachtige zand- en grasduinen. Houd je van het strand en maak je graag wat kilometers? Loop dan via de duinen naar het strand. Je dagelijkse 10.000 stappen zijn er niets bij!

Wandelen in Limburg

Meer richting het zuiden van het land zijn ook prachtige wandelgebieden die de moeite waard zijn om een keer te bezoeken. Tegen de grens van BelgiĆ« ten zuiden van Maastricht ligt namelijk Sint-Pietersberg. Hier kun je zowel een korte als een lange wandeling maken door de heuvelachtige gebieden die het zuiden te bieden heeft. 

Utrechtse heuvelrug

In het midden van Nederland bij Doorn liggen de Kaapse Bossen. Hier kun je kiezen voor wandelingen over slingerende bospaadjes, maar ook voor brede beukenlanen. Prachtige natuur dus! De Kaapse Bossen liggen midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en biedt wandelingen van verschillende lengtes. Heb je zin in een korte wandeling van 5 kilometer? Dan kun je hier zeker terecht. Maar ook wanneer je iets langer wilt wandelen zijn er verschillende routes van 9 kilometer of meer. Neem je de lange route? Beklim dan de uitkijktoren de Kaap voor een geweldig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. Ook leuk met kinderen!

Bescherm de natuur

Dieren in onze natuurgebieden zijn kwetsbaar. Houd bij het wandelen dan ook rekening met het beschermen van de natuur. Blijf op de paden, houd honden aan de lijn, laat geen afval achter en vermijd drukke tijden. 

Handige pechhulp app

Heb jij plannen om naar bovenstaande wandelgebieden te rijden? Download nu alvast de RoadGuard pechhulp app. Als je pech hebt met je auto dan helpen we je 24/7, zonder dat je hiervoor een abonnement nodig hebt. Je dus betaalt alleen voor die keer dat je pech hebt. De handige app werkt ook bij pech met je motor of caravan.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland