Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Dit is onmisbaar wanneer je een auto hebt gekocht

Gefeliciteerd! Je hebt net je eerste auto gekocht: een leuke tweedehandsauto of helemaal nieuw. Wil je met deze auto gaan genieten en veel veilige kilometers rijden, check dan nog even de volgende 5 punten.

1. Sluit een autoverzekering af voordat je gaat rijden

Je gaat er liever niet van uit, maar een auto-ongeluk kan de beste overkomen. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg altijd eerst voor een autoverzekering wanneer je een auto hebt gekocht. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over grote bedragen die je ineens moet betalen. Verder is het ook handig om een schadeformulier in je auto te leggen. Hiermee wordt de schade voor beide partijen in kaart gebracht. Dit is belangrijk voor verzekeringspartijen zodat zij kunnen checken wie aansprakelijk is voor de schade. 

2. Verplicht mee in de auto

Wanneer je een keer een controle krijgt van de politie is het verplicht om je rijbewijs en kentekenbewijs te kunnen laten zien. Dit geldt ook wanneer je in de auto van een ander rijdt of wanneer iemand in jouw auto rijdt. Heb jij je auto een dagje uitgeleend aan een vriend zonder het kentekenbewijs mee te geven? Dan kan diegene wel eens 45 euro lichter worden. De boete voor het niet kunnen laten zien van een rijbewijs is 95 euro. Zorg dus dat je altijd het kentekenbewijs en je rijbewijs bij je hebt.  

3. Download de RoadGuard pechhulp app

Sta je met pech langs de weg? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Met de RoadGuard app ben je zeker van pechhulp. Hoe het werkt? Wanneer je de app gedownload hebt kun je 24/7 terecht bij RoadGuard. Wanneer zij weten wat het probleem is, zie je meteen wat het gaat kosten en wordt een monteur jouw kant opgestuurd. Op de app zie je waar de monteur blijft en kun je na de montage makkelijk het bedrag betalen. 

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

4. Veiligheidsmateriaal bij pech

In Nederland zijn veiligheidsmaterialen zoals een gevarendriehoek, veiligheidshesje of een EHBO doos in je auto niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dat bij je te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je langs de weg wacht op een monteur. Met een gevarendriehoek waarschuw je naderende bestuurders. Deze plaats je ongeveer 30 meter achter de auto. En met een veiligheidshesje val je nog meer op.  

Startkabels kunnen ook van pas komen. Zeker wanneer je een oudere auto gekocht hebt. Als de accu leeg is, kun je je auto namelijk niet meer zelfstandig opstarten. Startkabels gebruik je dan om stroom van een andere auto af te tappen zodat jij de auto weer kunt opstarten. Je accu kan om verschillende redenen leeg zijn. Denk bijvoorbeeld aan de autolichten of radio die je vergeten bent uit te zetten. Startkabels zijn dan echte redders in nood.

5. Maak het autorijden prettiger door accessoires

Wanneer je alle noodzakelijke dingen op orde hebt wordt het tijd voor een paar mooie accessoires. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld niet zonder een houder voor je telefoon die je makkelijk op het raam of de airconditioning kunt vastmaken. Dit is zeker het geval nu er slimme camera’s langs de weg staan die kunnen zien of jij stiekem de navigatie checkt. Neem daarom geen risico en plaats je telefoonstandaard in het daarvoor bestemde accessoire voor veilige kilometers.

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 9

9
22 mrt. 2023 11:44

Volgens afspraak op tijd. Prima!

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 16:33

Top service en netjes geholpen.

Review over RoadGuard met een 9

9
21 mrt. 2023 14:28

Top hulpverleners

Review over RoadGuard met een 9

9
20 mrt. 2023 12:25

Goed,snel en vriendelijk.

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 06:58

super snel! alleen werd ik steeds uit de app gegooid

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1035 monteurs staan 24/7 voor je klaar.