Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Staat je auto nu vaker stil door de coronacrisis?

Nu wij met de coronacrisis meer thuis zijn, staat jouw auto ook meer thuis. Geen ritjes meer naar je werk of sociale activiteiten. Je ziet het vast nog niet helemaal voor je, maar er komt een tijd dat we weer zonder coronamaatregelen de deur uit mogen. Je auto heeft voor een paar weken (misschien wel maanden) stilgestaan. Als je dan met de auto van nul naar opeens 80/100 km per uur gaat, is dat niet erg goed voor de motor. Wij hebben een aantal tips om je auto goed te onderhouden. Zo krijg je minder snel last van autopech of startproblemen.

#1: Rijd af en toe een stukje rond

Het is heel goed om in deze stilstaande tijd, toch af en toe een stukje te gaan rijden. Zo zorg je ervoor dat de accu niet leeg gaat. Hoe lang moet je dan ongeveer rijden om je accu een beetje op te laden? Minstens een half uur. Het is belangrijk om tijdens het rijden zo min mogelijk stroomverbruikers aan te hebben staan. Zodat de accu zo veel mogelijk kan laden en minder stroom verbruikt wordt. Voorbeelden van stroomverbruikers zijn: de blower (airco), de voorruit- en achterruitverwarming, radio en keyless entry.

#2: Houd je bandenspanning op een bepaald niveau

Onze tweede tip is om de bandenspanning van je auto altijd op een bepaald niveau te houden. De juiste bandenspanning is belangrijk om veilig en duurzaam in je auto te rijden. Een autoband draait optimaal als er genoeg stabiliteit en draagkracht is. Bandenspanning zorgt hier onder andere voor. Het spanningsniveau hangt af van het automerk, het type en de bandenmaat. Meestal zit in de auto een sticker waarop staat welke bandenspanning de juiste is. Deze kun je vinden in de deur, op de achterkant van de zonneklep of op de binnenkant van de brandstofklep. Kun je deze sticker niet vinden? Dan staat er ook altijd in het instructieboekje van jouw auto, welke bandenspanning jouw auto nodig heeft.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

RoadGuard

#3: Breng een bezoekje aan de wasstraat

Ga na de coronacrisis even lekker naar de wasstraat met je auto. Dit is goed voor de autolak van je auto, want als er vogelpoep op zit dan kan dit behoorlijk inbijten. Bovendien worden zandresten verwijderd en lijkt jouw auto zo goed als nieuw. Weet je niet welk wasprogramma je het beste kan kiezen? Check dan deze blog. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot de coronacrisis voorbij is. Tijdens de coronacrisis kun je gerust je auto zelf thuis wassen.

#4: Doe de vloeistoffen check

Check alle vloeistoffen even voordat je gaat rijden. Het zou vervelend zijn dat het olielampje gaat branden als je net de weg op bent. Vul als het nodig is bij. Check ook of de koelvloeistof niet lekt. Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor op de juiste temperatuur blijft en niet oververhit raakt. Je kunt het beste in het instructieboekje van de auto opzoeken welke vloeistoffen jouw auto precies nodig heeft.

#5: Controleer je remmen

Door het stilstaan kan er corrosie vorming ontstaan op de remmen van je auto. Dat hoor je een piepend geluid tijdens de eerste keer remmen. Door een paar keer te remmen zal dit vanzelf verdwijnen. Verdwijnt het geluid na de tweede keer remmen niet? Ga dan naar jouw garage om de remmen (remschijf en remblokken) te laten controleren. 

Zorg ervoor dat je auto goed onderhouden is. Zo voorkom jij autopech als je straks weer de weg op gaat. 

Heb je toch pech? Dan staat RoadGuard 24/7 voor je klaar om jou te helpen.

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 9

9
22 mrt. 2023 11:44

Volgens afspraak op tijd. Prima!

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 16:33

Top service en netjes geholpen.

Review over RoadGuard met een 9

9
21 mrt. 2023 14:28

Top hulpverleners

Review over RoadGuard met een 9

9
20 mrt. 2023 12:25

Goed,snel en vriendelijk.

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 06:58

super snel! alleen werd ik steeds uit de app gegooid

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1035 monteurs staan 24/7 voor je klaar.