9 handige auto apps om te gebruiken

Met deze 9 apps maak jij een ritje met je auto nog prettiger, gemakkelijker en misschien zelfs veiliger voor jezelf en mederijders. En ja, het zijn echte must-have apps waar je veel voordelen uit kunt halen.

1. Verdien punten met AutoModus

Super handig die auto apps, maar veiligheid in het verkeer staat natuurlijk voorop. AutoModus is een app die je helpt om jouw telefoon te negeren als je onderweg bent. De app moedigt je aan om mobielvrij te rijden door je bij iedere kilometer die je niet op je mobiel zit punten te geven. Deze punten worden omgezet in een bedrag dat aan een goed doel naar keuze wordt gedoneerd. Win-win dus! AutoModus is samen met je favoriete navigatie-app te gebruiken. Wel zo handig.


2. Voorkom een boete met Flitsmeister 

Dit is misschien wel een van de meest bekende Nederlandse auto-gerelateerde apps. Niet vreemd, want de app is ontzettend handig. Deze app houdt je up-to-date over waar op dat moment files staan. Daarnaast weet je met de app ook precies waar flitsers, permanente snelheidsmeters, tijdelijke snelheidscontroles en trajectcontroles te vinden zijn. De Flitsmeister app is niet alleen binnen Nederland te gebruiken. Je kunt de app nu ook in verschillende andere landen gebruiken. Dit is alleen niet zonder risico, want per land geleden er andere regels.

3. Offline kaarten downloaden met Google Maps

De populaire app Google Maps blijft een handige app. Sinds een tijdje is het ook mogelijk om hiermee een kaart offline te downloaden en op te slaan op je smartphone of tablet. Deze veelzijdige app houdt rekening met files en andere obstakels, zoals ongelukken. Het is ook mogelijk om bij gezochte locaties reviews, openingstijden en afbeeldingen te zien. Ben je niet van plan om met de auto te reizen? Met Google Maps is het ook mogelijk om informatie te krijgen over het openbaar vervoer. Verder kun je ook wandelroutes en fietsroutes vinden in deze app. 

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.

4. Nooit meer naar de parkeerautomaat met Parkmobile

Met Parkmobile hoef je niet meer naar een parkeerautomaat te zoeken. In de app start je de tijd wanneer je geparkeerd staat en klok je weer uit als je weggaat. Ook geeft de app een seintje van een lopende parkeeractie. En heb je de maximale parkeertijd bereikt van de plek waar je auto staat? Dan stuurt de app je hier een melding van. Zo voorkom je parkeerboetes en betaal je niet meer dan nodig.


Betaalde SMS-notificatie aan- of uitzetten
De Parkmobile app is gratis te downloaden en met 1 kenteken gratis te gebruiken. Het parkeergeld hoef je niet direct te betalen. Met deze app ontvang je een maandelijkse factuur. Let op! Na het aanmaken van een account word je automatisch aangemeld voor SMS-notificaties. Hier betaal je voor. Wil je dit niet, dan is aan te raden om je hier meteen voor af te melden. 

5. Vind makkelijk een parkeerplek met Parkopedia

Ook dit is een parkeerapp. Alleen dan niet voor het parkeren zelf, maar voor het zoeken naar een parkeerplek. Parkopedia geeft je namelijk een overzicht van betaalde parkeerplaatsen met de prijzen (per uur en per 24 uur) en hoeveel vrije plekken er nog beschikbaar zijn. De app is te gebruiken in meer dan 52 verschillende landen en laat ongeveer 38 miljoen parkeerplaatsen zien. Het is ook mogelijk om parkeerlocaties te beoordelen en foto’s toe te voegen. 

6. RoadGuard Pechhulp on-demand

Goed voorbereid zijn voordat je op pad gaat met de auto, motor, of camper? Met deze app ben je altijd voorbereid op autopech. Download de RoadGuard app nu gratis voor Apple of Android toestellen. Via deze app kun je bijna overal in Nederland (behalve op Vlieland en Terschelling) pech melden. En pechhulp ontvangen binnen ongeveer 30 minuten.

Het fijne is dat je hier helemaal geen lidmaatschap voor nodig hebt en hier dus niet voor hoeft te betalen. Je betaalt alleen voor de pechhulp die je krijgt. Heel erg handig, want hoe vaak overkomt het je dat je de lidmaatschapskosten en reparatiekosten er echt uit haalt? Waarschijnlijk niet vaak. Gemiddeld hebben we in Nederland namelijk maar 1 keer in de 4 jaar pech met de auto. Deze app is ideaal voor iedereen die wel pechhulp wil ontvangen, maar niet aan een abonnement vast wil zitten.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

7. Fuelio

Met Fuelio krijg je een inzicht in het benzine (of diesel) verbruik van je auto. Deze app is momenteel alleen geschikt voor Android telefoons. De app maakt een overzicht met statistieken en grafieken van jouw tankgedrag. Je moet zelf jouw tankbeurten invoeren in de app. Daarnaast kun je ook kosten van bijvoorbeeld APK en onderhoudsbeurten invoeren. Ben je niet zo goed in het onderhouden van je auto? Met Fuelio kun je notificaties instellen op basis van kilometerstand of datum. Deze herinneringen geven aan wanneer je auto een keuring nodig heeft, of wel een onderhoudsbeurt kan gebruiken. Kortom, een handige app om inzicht te krijgen in het gebruik en verbruik van je auto.

8. Find my car

Het overkomt ons allemaal weleens. Je parkeert je auto snel. Bent allang blij dat je überhaupt nog een plekje hebt weten te bemachtigen. En na het boodschappen doen of het uitje ben je ineens compleet vergeten waar je auto ook alweer staat. Met Find my Car is dit geen probleem meer. Via GPS heeft deze app jouw auto binnen no-time gevonden. Deze app is momenteel alleen beschikbaar voor Android telefoons. 

 

Vind je auto met de kaarten app (iPhone)
Heb je een iPhone? Dan kan je de app kaarten gebruiken om je auto terug te vinden. Makkelijk, want deze app staat standaard al op je telefoon. Wanneer je de iPhone loskoppelt van het Bluetooth- of CarPlay-systeem van je auto en uit de auto stapt, wordt in kaarten een 'geparkeerde auto'-speld geplaatst, zodat je je auto gemakkelijk terugvindt.

9. Tank goedkoop met DirectLease Tankservice

Wil je niet onnodig veel betalen voor je brandstof? Met DirectLease Tankservice kun je zien waar je voor de laagste prijs kunt tanken. Erg handig, want de brandstofprijzen kunnen aanzienlijk verschillen per tankstation. Het leuke aan deze app is dat ook de tankprijzen voor de volgende dag worden voorspeld. Daarnaast zie je in deze app welke voorzieningen tankstations hebben. Denk hierbij aan een wasstraat, vers belegde broodjes, een wc en een 24 uur-tankservice.

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland