Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Autovakantie? Vergeet je paraplu niet!

Zomervakantie! Dat betekent voor sommigen lekker met het vliegtuig naar een verre bestemming, en voor anderen de auto inpakken en naar Zuid-Frankrijk. Ga je met de auto? Dan wil je met deze hitte geen pech onderweg. Gebeurt dat wel? Maak je dan geen zorgen, RoadGuard helpt je. Lees voor je gaat onze tips.

Plan je route

Ga je in een warm klimaat rijden, dan is het belangrijk om goed te plannen. Jij bent namelijk niet de enige die met het gezin richting het zuiden rijdt. Kun je misschien ’s nachts rijden? Of heb je een manier om het verkeer te omzeilen? Vooral als je kleine kinderen meeneemt is het belangrijk voldoende rust te nemen. Na uren rijden in de hitte zit niemand te wachten op chagrijnige kinderen, huilend op de achterbank. Plan daarom voldoende rustmomenten in, en boek bijvoorbeeld een extra overnachting.  

Koop de juiste zonnebril

Zonnebrillen zijn een heel belangrijk onderdeel van je zomerkit. Ga niet voor een goedkoop zonnebrilletje van Action, of die modieuze blauwe lenzen, maar koop een gepolariseerde zonnebril. Dat voorkomt niet alleen de schittering van het zonlicht, maar geeft ook rust aan je ogen. Blauwe lenzen kunnen verwarring bij verkeerslichten veroorzaken, waarbij een bestuurder geen onderscheid ziet tussen oranje en groen. Bovendien geeft een polariserende zonnebril in de auto veel comfort. Je hebt geen last van een glanzend wegdek of de glimmende motorkap van je tegenligger. 

Investeer in een zonnescherm voor je voorruit

We kennen allemaal het gevoel dat als je de autodeuren opent, er een muur van benauwende hitte op je afkomt. Het kan daarom de moeite waard zijn om te investeren in een zonnescherm. Als je kinderen hebt, dan heb je ze misschien al op de zijruiten. Maar de voorruit is de grootste glasplaat in je auto. Plaats het zonnescherm op je voorruit als je parkeert of pech hebt.

Bezoek de drogist

Laten we eerlijk zijn, we zijn Nederlanders, en hebben nogal de neiging om in de zon te verbranden. Niemand wil op het strand liggen, en vervolgens zo rood als een kreeft kleuren. Het is geen gezicht, en ook nog eens heel pijnlijk. Koop voldoende zonnebrandcrème, en smeer regelmatig. Heb jij, of heeft iemand in je gezin een allergie? Denk eraan om voldoende allergietabletten in te slaan. Frequent niezen, tranende ogen en verstopte neuzen zijn niet alleen vervelend, maar beïnvloeden ook onze rijvaardigheid. Zorg ervoor dat het cabinefilter van je auto schoon is, en dat het medicijn dat je gebruikt je niet slaperig maakt. 

Vervang je ruitenwissers

De hoop is dat het tijdens jouw vakantie niet regent, maar dat betekent niet dat je jouw ruitenwissers kunt negeren. Tijdens de zomermaanden zal jouw voorruit waarschijnlijk worden gehavend door vliegen en andere insecten. Die kun je alleen van je voorruit verwijderen als je ruitenwissers goed functioneren, én natuurlijk met een volle fles ruitenvloeistof.

Vloeistoffen bijvullen

Naast het aanvullen van je ruitenvloeistof, is het ook aan te raden om de rest van de vloeistoffen van je auto bij te vullen. Terwijl de meesten van ons genieten van het zien van de stijging van de thermometer, doen onze motoren dat niet. Gedwongen om verstikkende warme lucht op te zuigen worden ze tot het uiterste gedreven, waar verse olie en koelvloeistof naar binnen komen. Als je vastzit in het verkeer, houd dan je temperatuurmeter in de gaten en wees voorbereid om te stoppen. Gaat de meter richting de rode streepjes? Laat de motor dan afkoelen. Dit is ook een goed moment om jezelf te vullen met koelvloeistoffen, bijvoorbeeld een lekker ijsje.

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
26 mrt. 2023 13:31

topvent

Review over RoadGuard met een 7

7
24 mrt. 2023 18:34

App en service erg goed, kosten veel te hoog

Review over RoadGuard met een 8

8
24 mrt. 2023 17:23

Snel en fijn!!!

Review over RoadGuard met een 7

7
19 mrt. 2023 15:18

Was snel ter plaatse, maar ging wat fout met de app. Rekening betaald via centraal beheer

Review over RoadGuard met een 1

1
6 mrt. 2023 14:07

Niet te bereiken beloven snelle service komen het niet na ontzettend duur en slechte service!!!!!

Controleer je banden

Warme lucht doet ook rare dingen met je banden. Of eigenlijk met de lucht in je banden. Als de temperatuur stijgt, begint de lucht in je banden uit te zetten. Dat kan leiden tot uitbarsting. Als je banden niet in de beste staat zijn, is dat een enge gedachte op de snelweg. Controleer of je profiel diep genoeg is, of er voldoende (niet te veel) lucht in je banden zit, en of de banden onbeschadigd zijn. 

Neem voldoende vocht (en snoep) mee

Samen met de eerder genoemde zonnebrandcrème, medicijnen en zonnebrillen, moet je onthouden dat je veel vocht mee moet nemen in de auto. Niet in de kofferbak, maar in de auto zelf, waar je het dicht bij de hand hebt. Als je een koelbox of een gekoeld dashboardkastje hebt, gebruik deze dan. Een slok warm water is minder smakelijk dan lekker gekoeld water. Vergeet ook niet om een aantal lekkernijen in te pakken, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Uren in een warme auto zitten is vermoeiend. De suikerrush die een pak snoepjes biedt, is misschien net wat nodig is voor de laatste duw naar het hotel!

Neem je paraplu mee

En als laatste tip, neem je paraplu mee! Als je pech krijgt, wil je niet onbeschermd in de brandende zon staan wachten.  

We kunnen helaas niet helpen met chagrijnige kinderen op de achterbank en zonverbrande hoofden. Maar voor een klapband, oververhitte motor of problemen met de accu, zijn we er voor je.

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1036 monteurs staan 24/7 voor je klaar.