Is jouw auto al klaar voor de zomervakantie?

De vakantie staat voor de deur! Ga je met de auto op vakantie? Dan is het verstandig om je auto vakantie-klaar te maken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je met pech langs de kant van de weg staat. Met deze voorbereidingen maak jij de kans op pech tijdens je vakantie veel kleiner!

Controleer de koelvloeistof

Koelvloeistof houdt de motor van je auto koel. Je wilt natuurlijk niet op weg naar je vakantiebestemming stilstaan met een oververhitte motor! Daarom is het verstandig om voor vertrek te controleren of er nog genoeg koelvloeistof in je auto zit. Kijk in het instructieboekje van je auto waar het precies is. In het zogenaamde koelstofreservoir zie je 2 streepjes, die aangeven wat de minimum en maximum hoeveelheid moet zijn. Zit de vloeistof onder het minimum? Vul de koelstof dan bij. Let op: zorg ervoor dat de motor van de auto koud is, anders kan er hete koelvloeistof uit het reservoir spuiten. 

Controleer het oliepeil

Olie zorgt ervoor dat je motor gesmeerd loopt. Ook dat controleer je gemakkelijk voordat je op vakantie gaat met de oliepeilstok. Als je de olie gaat controleren, zorg er dan voor dat de motor tenminste 5 minuten uit is. Haal de peilstok eruit en maak deze schoon met een oude doek. Doe de peilstok er weer in en haal deze er weer uit. Nu kun je zien of de olie tussen de minimum en maximum waarde zit. Dit zie je aan het einde van de peilstok. Zit er geen olie op de peilstok? Dan zit er te weinig olie in en moet je deze bijvullen. Dat doe je gemakkelijk met een trechter.   

Controleer de bandenspanning & het profiel

Een te hoge of te lage bandenspanning zorgt ervoor dat je band sneller slijt. En dat zorgt ervoor dat je band eerder lek gaat. Dat wil je juist voorkomen als je op vakantie gaat! Zorg er daarom voor dat je band de juiste spanning heeft. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bandenspanningspomp bij een benzinepomp. Het profiel van je banden is ook belangrijk. 2 mm profieldiepte wordt minimaal aangeraden voor je zomerbanden. Dit controleer je makkelijk door met je vingers tussen het profiel te voelen.

RoadGuard: ook als je in het buitenland bent

Heb je toch pech in het buitenland? Ook dan gebruik je gewoon de RoadGuard app. Wij staan namelijk overal voor je klaar!

Pechhulp zonder abonnement

RoadGuard van Centraal Beheer is een hele andere manier van pechhulp zoals je die gewend bent. Bij RoadGuard betaal je namelijk alleen voor pechhulp als je dat nodig hebt. Bij een abonnement of verzekering betaal je jarenlang voor pechhulp. Terwijl de gemiddelde Nederlander maar 1 keer in de 4 jaar pech heeft. En dat is zonde! Daarom is er RoadGuard. Je betaalt alleen als je met pech langs de weg staat. Via onze handige app maak je een melding. Je ziet meteen wie je komt helpen en je volgt de monteur via een kaartje in de app. En dat is pechhulp van deze tijd!

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland