Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Zeer warme zomer verwacht. 4 tips om je auto zomerklaar te maken.

Yes, we mogen weer! Het zonnetje schijnt en de temperaturen lopen op. Veel Nederlanders staan klaar om met de auto op vakantie te kunnen. Of je nu lekker in Nederland blijft of met de auto naar het buitenland gaat. Het is altijd goed om je auto zomerklaar te maken. Dit jaar al helemaal.

Weeronline verwacht namelijk dat de zomer van 2020 warm en droog zal zijn. In juli en augustus worden zelfs hittegolven verwacht. Om je te helpen met het klaarmaken van jouw auto, hebben we een handige checklist voor je gemaakt.

1. Kijk naar de bandenspanning van je auto

Wil je minder kans lopen op een lekke band? Check dan de bandenspanning van je auto. Wist je al dat als je de juiste bandenspanning hebt, je banden ook een stuk langer goed blijven? Het is dus echt de moeite waard. Zo voorkom je naast autopech ook onnodige kosten.

2. Controleer je airco

Het kan zo zijn dat je een tijdje iets minder hebt gereden dan je normaal doet. Vooral nu we (grotendeels) thuiswerken. Stond jouw auto deze tijd ook iets vaker stil? Controleer dan voordat je gaat rijden je airco. Het kan zijn dat de airco niet meer helemaal goed werkt. Dit is vervelend als het buiten erg warm is en je auto in de volle zon heeft gestaan. Komt er geen frisse lucht uit de airco? En heb je de verschillende standen allemaal al geprobeerd? Laat dan de filter van jouw airco vervangen. 

3. Laat naar je remmen kijken

Tijdens de wintermaanden rem je over het algemeen vaker door gladheid. Juist daarom is het belangrijk om daarna je remmen altijd even goed te laten controleren door een vakgarage. Je remweg wordt hierdoor namelijk een stuk korter. Daarnaast is de kans op een ongeluk door slechte remmen een stuk kleiner. Je wilt toch het allerliefst zo snel en veilig mogelijk naar de zon toe rijden?

4. Zijn de ruitenwissers klaar voor een zomerstorm?

Niet alleen in de wintermaanden, maar ook tijdens de zomermaanden kan het soms ontzettend hard gaan regenen. Hopelijk krijgen we er dit jaar niet al te veel last van. Mocht het toch gebeuren dan is het slim om nu al je ruitenwisserbladen te laten vervangen. Dat wist wel zo lekker.

Toch autopech tijdens de zomer? 

Geen nood, want dag en nacht staan ruim 800 monteurs voor je klaar. We fiksen alles (auto, motor, brommer) met een geldig kenteken. Of je nu in Nederland of in het buitenland bent. RoadGuard staat altijd voor je klaar.

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 9

9
28 nov. 2022 16:19

Prima geholpen door een goedgemutste Jan. Helaas was de beloofde korting voor langer dan een half uur wachten niet verwerkt in de rekening.

Review over RoadGuard met een 9

9
27 nov. 2022 14:22

snel en goed geregeld met prettig contact

Review over RoadGuard met een 10

10
28 nov. 2022 04:59

Snel bij

Review over RoadGuard met een 8

8
27 nov. 2022 13:40

Naast iets langer wachten prima service en korting op de rekening voor het wachten.

Review over RoadGuard met een 10

10
25 nov. 2022 03:09

Service was heel vriendelijk en professioneel!

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1024 monteurs staan 24/7 voor je klaar.