5-handige autotips voor de koude winter dagen

De winter staat weer voor de deur, en de temperatuur daalt. Daardoor is de kans op gladde wegen en bevroren autoruiten groter. Hier een aantal handige autotips om de koude winterdagen goed door te komen.

1. Wissel op tijd je banden 

Winterbanden zijn geschikt voor de koude periodes in Nederland. Deze banden hebben een ander profiel dan zomerbanden. Het rubber past zich aan, aan de koude temperaturen. Zo heeft jouw auto meer grip op de weg. Is de temperatuur onder de 7ᵒC, dan zijn winterbanden veiliger dan zomerbanden.  

2. Gebruik koelvloeistof met antivries

Voor de winterperiode is het slim om koelvloeistof met antivries te gebruiken. De antivries zorgt er voor dat de temperatuur waarbij de vloeistof begint te vriezen wordt verlaagd.

3. Smeer de rubbers van je autodeuren in

De rubbers van je autodeuren kunnen vastvriezen. Dit voorkom je door de rubbers eerst goed schoon te maken en dan in te smeren met rubberstick of talkpoeder.

4. Zorg voor een goede ijskrabber en geen kokend water

Een goede ijskrabber heeft een stevige handgreep en een scherp blad. Wil je lekker warme handen houden? Gebruik dan een ijskrabber met een handschoen. En wanneer je de ijskrabber al een paar jaar gebruikt is het slim om een nieuwe te kopen. Het blad is dan weer extra scherp. 

Giet nooit kokend water over de voorruit van je auto om deze ijsvrij te maken. De kans op een barst in de ruit is groot. 

5. Controleer je bandenprofiel

Een goed bandenprofiel zorgt voor voldoende grip op de weg en dat water beter wordt afgevoerd. Dit verkleint de kans op aquaplaning. Ook heb je minder kans op een klapband. Wel zo’n veilig idee. Controleer voor de koude winterdagen het bandenprofiel. Bij een profiel van twee millimeter of minder is het verstandig om je banden te vervangen. Dit geldt niet voor winterbanden. Deze vervang je wanneer het bandenprofiel onder de vier millimeter is!

Toch pech? RoadGuard komt je helpen 

Als je deze winter toch met pech langs de kant staat, gebruik dan onze RoadGuard-app. Het maakt niet uit of je in je eigen auto rijdt, de motor pakt of een voertuig leent van iemand anders. Wij helpen je altijd weer op weg!

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland