Dashboard lampje brandt, wat nu?

RoadGuard helpt je al voor € 260 weer op weg!

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland
Elk dashboard lampje staat voor een bepaalde waarschuwing. Ieder dashboard lampje heeft dan ook een eigen icoontje. Zo kan er iets aan de hand zijn met je remmen, accu of olie.

Wat betekenen brandende dashboard lampjes?

Het blijkt dat zo’n 30% van de automobilisten doorrijdt met een brandend dashboard lampje. Terwijl dit op zowel lange, als in sommige gevallen op korte termijn, ernstige schade aan je voertuig kan opleveren.

Kleuren dashboard lampjes

Elk waarschuwingslampje geeft een bepaalde storing aan. De kleur van het lampje geeft aan hoe dringend het probleem moet worden opgelost zodat je weer veilig op weg kunt.

Rood: dan moet je direct actie ondernemen. Kun je het niet zelf oplossen? Schakel ons dan in via de app.

Geel/Oranje: dan moet er snel iets gecontroleerd worden. 

De meest voorkomende dashboard lampjes hebben wij hieronder voor je neergezet.

Remsysteem storing

Wanneer dit dashboard lampje brand is er iets aan de hand met de remmen van de auto. Ook kan dit lampje branden wanneer de handrem nog is aangetrokken. Wanneer de handrem niet is aangetrokken en het lampje blijft branden kan er iets aan de hand zijn met de hoeveelheid remvloeistof. Bijvoorbeeld dat er te weinig remvloeistof in je auto zit.

 

Motor 

Brandt bovenstaand dashboard lampje? Dit geeft een storing aan in de emissieregeling of een motorstoring. Zorg ervoor dat je op een veilige plek gaat stilstaan als dit lampje brandt. En schakel zo snel mogelijk hulp in. Natuurlijk staat RoadGuard24/7 klaar om je hiermee te helpen!

 

Olie

De olievloeistof moet worden bijgevuld. Als je dit niet direct doet kan dit grote schade aan je motor aanrichten. Als je de olie zelf hebt bijgevuld en dit lampje blijft branden, schakel dan onze hulp in. Verder rijden wordt sterk afgeraden. 

Banden

Dit lampje geeft aan dat er iets met de banden van de auto aan de hand is. Het kan zijn dat de bandenspanning te laag is of dat je een lekke band hebt. Zet de auto veilig aan de kant en check de banden. Doorrijden met een lekke band is niet aan te raden.

Accu

Als het accu lampje brand kan het zijn dat er een storing is het laadstroomcircuit. Dit kan aan de accu zelf liggen, de dynamo of de regelaar.

Het risico van een brandend dashboard lampje

Brandt er een rood dashboard lampje? Dit betekent dat er iets ernstigs met je auto aan de hand is, zoals bijvoorbeeld een oververhitte motor. Doorrijden kan ernstige schade aan je auto betekenen. Dus stop daarom op een veilige plek langs de weg.

Wij, RoadGuard, kunnen je helpen!

Dus.. Heb je een rood dashboard lampje branden en heb je hierbij pechhulp nodig? Schakel onze hulp in via de RoadGuard app. RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer. Binnen een gemiddelde tijd van 30 minuten zal een van onze monteurs bij je zijn. De monteur helpt je weer snel en veilig de weg op!

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.