Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Pech met je motorbanden

Het is ontzettend belangrijk dat je motorbanden kwalitatief goed zijn als je vaak met je motor reist. Motorbanden spelen namelijk een belangrijke rol bij grip, stabiliteit, goede bochtprestaties en wendbaarheid tijdens het rijden. Maar hoe zorg je daarvoor? RoadGuard helpt je!

Controleer je banden

Controleer je banden regelmatig op profieldiepte, schade, slijtage en bandenspanning. Zijn je banden versleten of is je bandenspanning te laag? Dan is dit niet alleen slecht voor je banden, maar ook voor je veiligheid en die van anderen in het verkeer. Zorg er daarom voor dat je je banden regelmatig controleert.

Levensduur van je motorbanden

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de levensduur van je banden. Deze factoren zorgen voor een snellere slijtage van je motorbanden:

·        ‘Sportief’ rijden

·        Rijden met te harde of juist te zachte banden

·        Het hele jaar door rijden op winterbanden

·        Het rijden met bepaalde bandenmerken die een zachtere substantie gebruiken voor comfort en minder geluid

·        Als je vaak een stoeprandje meepakt, of deels op de stoep parkeert 

Gemiddeld genomen gaan banden op een aangedreven as 45.000 km mee. Banden op de niet-aangedreven as gaan iets langer mee, namelijk 60.000 - 80.000 km. 

Wat te doen bij een lekke motorband

Heel soms overkomt het je: een lekke motorband. Weet je zelf niet hoe je deze moet vervangen? RoadGuard van Centraal Beheer helpt je graag! Wij staan namelijk niet alleen paraat voor auto’s, maar helpen je ook bij problemen met je motor. In heel Nederland en Europa. Voor meer informatie en tips over het repareren van een lekke motorband lees je hier de blog

Oorzaken van een lekke band

Een lekke motorband kan verschillende oorzaken hebben:

  • De meest voorkomende oorzaak is een te hoge of te lage bandenspanning. Hoe slapper de band, hoe heter hij wordt en hoe meer scheurtjes er in de band ontstaan. Hoe strakker de band, hoe meer slijtage op onregelmatige plekken. Op de plekken met meer slijtage is de kans op een lek groter. 
  • Te snel rijden kan een lekke motorband veroorzaken. Want ook als je te snel rijdt bouw je veel hitte op. Dit kan juist heel plotseling  leiden tot een lek.
  • Overbelasting van je motor kan zorgen voor een scheurtje in de motorband. Zorg er daarom voor dat je niet teveel gewicht meeneemt op je motor.
  • En let tijdens het rijden ook op scherpe of harde voorwerpen op de weg. Als je hier overheen rijdt kan dit ook scheurtjes in je band veroorzaken.  

Kosten van een lekke motorband

Als je met een lekke motorband langs de weg staat, schakel je gewoon pechhulp on demand van RoadGuard in. Je betaalt voor een lekke band een eenmalig bedrag van €125. Je zit niet vast aan een abonnement en dat is het mooie van RoadGuard. Voor je het weet ben je weer lekker verder aan het touren met je motor! 

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 9

9
22 mrt. 2023 11:44

Volgens afspraak op tijd. Prima!

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 16:33

Top service en netjes geholpen.

Review over RoadGuard met een 9

9
21 mrt. 2023 14:28

Top hulpverleners

Review over RoadGuard met een 9

9
20 mrt. 2023 12:25

Goed,snel en vriendelijk.

Review over RoadGuard met een 8

8
20 mrt. 2023 06:58

super snel! alleen werd ik steeds uit de app gegooid