Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Autobanden oppompen

RoadGuard schiet te hulp

RoadGuard helpt je al voor € 275 weer op weg!

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1036 monteurs staan 24/7 voor je klaar.
Banden lopen langzaam leeg. Er ontsnapt continu een beetje lucht. Dat is nu eenmaal zo. Daarom is het belangrijk om de bandenspanning regelmatig te controleren. Zo voorkom je gevaarlijke situaties onderweg. Wij leggen uit hoe je zelf jouw banden kunt oppompen.

Waarom is het belangrijk dat ik mijn banden op tijd oppomp?

Door een te hoge of te lage bandenspanning verbruikt je auto meer brandstof. Ook heb je slechter contact met de weg en een hogere kans op bandenslijtage. Je banden kunnen erg heet worden. Met als gevolg een klapband. Iets wat je zeker niet wilt! Controleer dus regelmatig de bandespanning.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Wanneer moet ik mijn autobanden oppompen?

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat je band te zacht is. Je moet lucht bijvullen als:

  • je ziet dat de band te weinig lucht heeft (zacht is).
  • het ‘lage bandenspanning’ lampje op het dashboard brandt.
  • het sturen van de auto zwaarder gaat.

Weet je niet zeker of het nodig is om de autobanden op te pompen? Meet altijd eerst je bandenspanning. Is deze te laag? Dan is het tijd om je banden op te pompen. 

Waar kan ik mijn autobanden oppompen?

Merk je onderweg dat een van je banden te zacht is? Bij veel tankstations kun je je banden oppompen. Dit is echter niet de beste plek. Door het rijden zijn je banden opgewarmd.  Nu kun je de spanning eigenlijk niet goed meten en corrigeren. Beter is om je banden op te pompen bij een van de gratis bandenpompen op gemeentelijke parkeerterreinen, bij winkelcentra of  Park&Ride locaties. Je kunt je banden ook gewoon thuis oppompen. Hier heb je wel de juiste apparatuur voor nodig. Autobanden oppompen kan met een voetpomp of een bandencompressor. Bij de voetpomp verricht je het werk zelf, terwijl de bandencompressor via stroom lucht in de band blaast. 

Hoe moet ik mijn autobanden oppompen?

Stap 1: Zorg dat je weet wat voor jouw auto de juiste bandenspanning is. Dit kan in het instructieboekje van je auto staan. Maar soms ook achter het tankklepje, op de bandenpomp zelf of aan de binnenzijde van je deur. Let op! Onder sommige omstandigheden geeft de fabrikant een afwijkende gewenste spanning op. Houd bijvoorbeeld rekening met de buitentemperatuur en extra passagiers of veel bagage als je op reis gaat. 

Stap 2: Stel de bandenpomp in op de juiste spanning. Dit kan alleen bij openbare bandenpompen en bij sommige bandencompressors. Voor de voetpomp moet je de spanning handmatig controleren tijdens het pompen.

Stap 3: Draai het ventieldopje los.

Stap 4 (openbare bandenpomp): Sluit de bandenpomp op het ventiel aan. Houd het mondstuk net zo lang aangedrukt tot je een piepje hoort. De band is nu op de juiste spanning. 

Stap 4 (thuis oppompen): Met een bandencompressor plug je de kabel van de compressor in de 12V aansluiting van je auto (ook wel de sigarettenaansteker). Gebruik je een voetpomp? Plaats dan de voetpomp op een vlakke, stabiele ondergrond. Sluit de autobandenpomp op het ventiel aan. Doe dit met de juiste adapter op de luchtslang. Doe dit door hem stevig vast te drukken of draaien. Lees de huidige bandenspanning af. Pomp net zo lang tot je de juiste bandenspanning bereikt. Bij sommige bandencompressors kun je dit van tevoren instellen. 

Stap 5: Draai het ventieldopje weer op de band. 

Een lekke band of klapband? Roep RoadGuard!

Heb je toch te lang doorgereden en heb je een lekke band of klapband gekregen? Geen probleem. Download de gratis RoadGuard app. Met deze pechhulp on-demand ben je zo weer onderweg. 

Op zoek naar meer handige tips voor je auto, bekijk dan nu deze tips voor de auto op het online magazine van Centraal Beheer. 

Veelgestelde vragen

RoadGuard is een heel nieuwe manier van pechhulp. Persoonlijk en gemakkelijk geregeld via een app. En zonder abonnement of verzekering, dus je zit nergens aan vast. Waar je ook staat in Nederland of Europa, hulp is in een paar kliks bij je. Je ziet op je telefoon wie jou komt helpen en hoe snel hij er is. Iedereen kan op elk moment gebruikmaken van RoadGuard. Of je nou rijdt in een auto, busje, motor, scooter, caravan of camper. Of die van een vriend.

RoadGuard is vooraf duidelijk over de kosten. Je betaalt achteraf in de app voor de hulp die je hebt gekregen. Dus, download onze app nu gratis. Dan kun je zorgeloos op weg!

RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer en alarmcentrale Eurocross Assistance. 
Kijk hier hoe RoadGuard werkt. 

Je kunt ons voor alle pech inschakelen. Voor je auto, busje, motor, scooter of caravan. Of die van iemand anders. Dus heb je een lekke band, een lege accu of verkeerd getankt? Jezelf buitengesloten? Is je motor oververhit? Zit je vast in de modder? Of brandt er een lampje maar weet je niet wat er aan de hand is? RoadGuard! En o ja, het maakt niet uit waar je staat in Nederland. Voor je deur of onderweg. Onze hulpverleners zijn in een paar kliks bij je.

We laten je vooraf zien wat onze hulp kost. Dat is per pechgeval anders. Zijn er onderdelen nodig? Zoals een accu of een lampje? Dan betaal je die bovenop de kosten voor de pechhulp. De app zelf is gratis.

De prijzen vind je hier.

We doen er alles aan om binnen 30 minuten bij je te zijn. Maar lukt dat niet? Dan betalen wij jou € 0,50 voor iedere minuut die je langer moet wachten. Gebruik wel de app want alleen dan heb je recht op garantie. Lees hier de voorwaarden.

Let op: heeft jouw organisatie zich aangemeld voor RoadGuard Zakelijk? Dan betaalt de organisatie de kosten van de pechmelding voor je bedrijfsvoertuig.

Bekijk alle vragen

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
26 mrt. 2023 13:31

topvent

Review over RoadGuard met een 7

7
24 mrt. 2023 18:34

App en service erg goed, kosten veel te hoog

Review over RoadGuard met een 8

8
24 mrt. 2023 17:23

Snel en fijn!!!

Review over RoadGuard met een 7

7
19 mrt. 2023 15:18

Was snel ter plaatse, maar ging wat fout met de app. Rekening betaald via centraal beheer

Review over RoadGuard met een 1

1
6 mrt. 2023 14:07

Niet te bereiken beloven snelle service komen het niet na ontzettend duur en slechte service!!!!!