Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Levensduur accu auto

Ouderhoud is behoud

RoadGuard helpt je al voor € 235 weer op weg!

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1036 monteurs staan 24/7 voor je klaar.

Vervelend, je auto start niet. Grote kans dat je een lege accu hebt. Dit is namelijk één van de meest voorkomende pechgevallen. Hoe zorg je ervoor dat dit jou niet overkomt? Wij helpen je. Met deze tips verleng jij de levensduur van je autoaccu.

Wat beïnvloedt de levensduur van je accu?

De levensduur van de accu is afhankelijk van het gebruik van de auto. Gemiddeld gaat een accu ongeveer vijf jaar mee. Hierna moet je de accu in veel gevallen vervangen. De autoaccu heeft dus een beperkte levensduur. Door slecht onderhoud wordt de maximale levensduur vaak niet eens gehaald. Dat kan beter!

Zo verleng je de levensduur van jouw autoaccu

De accu zorgt ervoor dat je je auto kunt starten. Daarnaast voorziet hij alle elektronica in de auto van stroom. Een zeer belangrijk onderdeel van je auto dus. Genoeg reden om wat aan het onderhoudt te doen. Dit kan met de volgende tips.

  1. Houd het waterpeil van je accu op niveau                                                                Controleer af en toe het waterpeil van je accu. Het is belangrijk dat dit op peil blijft. De meeste autoaccu’s geven ook aan wanneer er water bij moet. Vul de accu met een lage waterpeil bij met gedestilleerd water (verkrijgbaar bij drogist of garage). En veiligheid boven alles. Draag dus altijd een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen. In een accu zit namelijk zwavelzuur, een bijtende vloeistof. Let op! Vul de accu nooit boven het maximum niveau.                                                                                                                      
  2. Zorg ervoor dat je de accu niet te ver oplaadt                                                                   Laad je accu nooit te ver op. Dit is gevaarlijk en zorgt voor blijvende schade. Bij het te ver opladen van een accu ontstaat namelijk knalgas, een explosief mengsel van zuurstof en waterstof. Hierdoor kan de accu ontploffen. Ook kan het het water in de accu beschadigen waardoor de levensduur van de accu korter wordt. Lees hier hoe je een accu zelf oplaadt.                                                                                                                                                               
  3. Inspecteer de polen van de accu                                                                                             Roest rond de polen van de accu komt vaak voor. Hierdoor wordt de verbinding tussen je auto en accu verbroken. De oplossing: smeer wat cola of zelfgemaakte anti-roest pasta (1/4 water en 3/4 bakpoeder) op de polen. Dit lost de roest op. Maak de polen vervolgens schoon met een vochtige doek. Laat het goed drogen. Smeer wat vaseline op de polen. Zo voorkom je dat de polen weer gaan roesten.  

Toch een lege auto accu? Roep RoadGuard!

Een lege accu komt altijd ongelegen. Net op het moment dat je weg moet, heb je startproblemen. Krijg je je auto niet gestart?  Roep dan RoadGuard van Centraal Beheer! Pechhulp on demand. Dus je hebt geen abonnement nodig. Ook als je accu leeg is, helpen we je weer snel op weg. Met welk voertuig dan ook. Download de app op je mobiel en maak een melding. Je betaalt alleen voor de pechhulp die je nodig hebt. Dat is handig!

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
26 mrt. 2023 13:31

topvent

Review over RoadGuard met een 7

7
24 mrt. 2023 18:34

App en service erg goed, kosten veel te hoog

Review over RoadGuard met een 8

8
24 mrt. 2023 17:23

Snel en fijn!!!

Review over RoadGuard met een 7

7
19 mrt. 2023 15:18

Was snel ter plaatse, maar ging wat fout met de app. Rekening betaald via centraal beheer

Review over RoadGuard met een 1

1
6 mrt. 2023 14:07

Niet te bereiken beloven snelle service komen het niet na ontzettend duur en slechte service!!!!!

Veelgestelde vragen

RoadGuard is een heel nieuwe manier van pechhulp. Persoonlijk en gemakkelijk geregeld via een app. En zonder abonnement of verzekering, dus je zit nergens aan vast. Waar je ook staat in Nederland of Europa, hulp is in een paar kliks bij je. Je ziet op je telefoon wie jou komt helpen en hoe snel hij er is. Iedereen kan op elk moment gebruikmaken van RoadGuard. Of je nou rijdt in een auto, busje, motor, scooter, caravan of camper. Of die van een vriend.

RoadGuard is vooraf duidelijk over de kosten. Je betaalt achteraf in de app voor de hulp die je hebt gekregen. Dus, download onze app nu gratis. Dan kun je zorgeloos op weg!

RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer en alarmcentrale Eurocross Assistance. 
Kijk hier hoe RoadGuard werkt. 

Je kunt ons voor alle pech inschakelen. Voor je auto, busje, motor, scooter of caravan. Of die van iemand anders. Dus heb je een lekke band, een lege accu of verkeerd getankt? Jezelf buitengesloten? Is je motor oververhit? Zit je vast in de modder? Of brandt er een lampje maar weet je niet wat er aan de hand is? RoadGuard! En o ja, het maakt niet uit waar je staat in Nederland. Voor je deur of onderweg. Onze hulpverleners zijn in een paar kliks bij je.

We laten je vooraf zien wat onze hulp kost. Dat is per pechgeval anders. Zijn er onderdelen nodig? Zoals een accu of een lampje? Dan betaal je die bovenop de kosten voor de pechhulp. De app zelf is gratis.

De prijzen vind je hier.

We doen er alles aan om binnen 30 minuten bij je te zijn. Maar lukt dat niet? Dan betalen wij jou € 0,50 voor iedere minuut die je langer moet wachten. Gebruik wel de app want alleen dan heb je recht op garantie. Lees hier de voorwaarden.

Let op: heeft jouw organisatie zich aangemeld voor RoadGuard Zakelijk? Dan betaalt de organisatie de kosten van de pechmelding voor je bedrijfsvoertuig.

Bekijk alle vragen

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft