Autoband lek

Zo los je het weer op

RoadGuard helpt je al voor € 275 weer op weg!

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland
Autobanden verwisselen, het is niet de leukste klus maar het moet zo nu en dan. Mocht je een lekke band hebben en dit door een expert laten oplossen, gebruik dan de RoadGuard app van Centraal Beheer. Verwissel je liever zelf de band, maar heb je geen idee hoe? Lees dan de de onderstaande 5 stappen.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Wat heb je nodig?

  • Reserveband
  • Kruissleutel (om de moeren los te draaien)
  • Krik (om de auto te liften)
  • Bandenpomp (mocht de band zacht zijn)

Stap 1: Draai de moeren los

Maak de wielmoeren van de lekke band los, dit kun je het beste doen als de auto nog op de grond staat. Zodra je begint moet je de moeren kruislinks losdraaien, het maakt niet uit op welke volgorde. Voorbeeld: Linksboven, rechtsonder, linksonder, rechtsboven etc.

Mocht je een wieldop op de band hebben, dan moet je deze eerst verwijderen door bevestigingsklippen van de originele velg te ontkoppelen.

Tip: Als je de moeren losdraait en niet verwijderd is het makkelijker om de andere moeren los te maken.

Stap 2: Hef de auto op

Zodra je de moeren hebt losgedraaid, plaats je de krik onder het stalen frame bij de desbetreffende band. Vervolgens kun je door een pomp of draaibeweging te maken de auto omhoog liften. Zorg er wel voor dat de krik stabiel staat om ongelukken te voorkomen.

Stap 3: Band(en) verwijderen

Aangekomen bij stap drie, draai je de moeren uit de velg en verwijder je de band. Zorg ervoor dat je de moeren goed bij elkaar houd en ze niet kwijt raakt. Mocht dit wel gebeuren laat je auto dan ophalen door Roadguard autotransport. Het is namelijk niet verantwoord om te rijden met minder moeren. Hierdoor bestaat de kans dat je onderweg je band verliest.

Stap 4: Reserveband monteren

De reserveband bevind zich in de kofferbak onder de vloer (als je goed kijkt zie je een lus, als je die naar je toe trekt open je de onderliggende bak). Mocht je beschikken over een hoger voertuig (SUV) dan bevind de reserveband zich meestal onder de auto, bij de achterzijde.

Om de band te demonteren moet je ook moeren losmaken, ga niet onder de band liggen, mocht de moer losschieten valt de band op je.

Zodra je de band ter beschikking hebt plaats je hem op het wiel chassis.

Stap 5: Vastmaken reserveband

Nadat je de reserveband op het  wielchassis hebt geplaatst, plaats je de moeren in de gaten en draai je ze een beetje aan. Zet niet gelijk 1 moer vast voordat je de andere moeren plaatst. Verwijder vervolgens de krik zodat de auto op de grond staat en draai de moeren vast.

Stap 6 (optioneel): Banden opblazen 

Als de band(en) op een laag druk niveau verkeren kun je deze het best oppompen. Check van te voren hoeveel bar lucht er in de band (dit staat op de band of in de binnenkant van de deur) kan en stel dit in op de luchtpomp. Luchtpompen zijn meestal te vinden bij een tankstation en de kosten bedragen 0,50-4 euro.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.