Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

V-snaar of Multiriem vervangen

RoadGuard helpt je al voor € 260 weer op weg!

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1035 monteurs staan 24/7 voor je klaar.
Hoor je bij het optrekken van je auto een vervelend schreeuwend geluid onder de motorkap? Dan is dit vaak de schuld van de V-snaar. Door slijtage in de V-snaar kan hij uitrekken of kunnen er scheurtjes ontstaan. Samen met RoadGuard van Centraal Beheer kom je er achter hoe je de V-snaar zelf kan vervangen. En ben je zelf niet zo technisch? Dan lost RoadGuard die kapotte V-snaar voor je op!

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Wat is de V-snaar

De V-snaar is een band die door de krukas van de motor wordt aangedreven. De V-snaar drijft daardoor de dynamo en de waterpomp van de auto aan. Omdat tegenwoordig bijna alle auto’s over stuurbekrachtiging en airco beschikken, wordt de V-snaar ook wel Multiriem genoemd. Dit komt omdat de Multiriem in dit geval ook de stuurbekrachtiging en de airco aandrijft. Om alle onderdelen in beweging te krijgen staat de V-snaar onder grote spanning. Deze spanning zorgt op zijn beurt weer voor slijtage en scheurtjes.

Andere oorzaken van slijtage en scheurtjes in de V-snaar zijn bijvoorbeeld uitdroging en kou. Dit zorgt dat de band gaat slippen. Het vervelende piepende geluid is waar je nu last van hebt. Het is belangrijk dat de V-snaar goed werkt, omdat anders andere onderdelen niet kunnen functioneren. Te lang doorrijden met een slecht werkende V-snaar kan schade veroorzaken aan andere onderdelen. Daarom is het belangrijk dat je dit onderdeel goed controleert.

Onderhoud

Controleer met enige regelmaat de spanning van de V-snaar of Multiriem. Hiermee voorkom je mogelijk  grotere schade . De V-snaar controleer je door hem in te drukken. Als je hem ongeveer 1 centimeter kan indrukken, is de spanning goed. Verder kan je   kijken of  de V-snaar slijtage plekken vertoont. Zie je scheurtjes of beschadiging? Dan moet je hem helaas vervangen.

Wat kan je zelf doen?

Als jouw auto over een ouderwetse V-snaar beschikt, kan je die met de juiste technische kennis zelf vervangen. Houd er wel rekening mee dat je over het juiste gereedschap beschikt. Wat je als eerst moet doen is de dynamo lokaliseren en iets terugschuiven. Dit zorgt voor minder spanning op de V-snaar. Doordat er minder spanning op de V-snaar staat, kan je hem verwijderen en deze vervangen voor een nieuwe. Het enige wat je nu nog moet doen is de dynamo weer terug zetten op de oude stand en vastdraaien. Doe dit echter alleen als je voldoende technische kennis bezit.

RoadGuard

Wij adviseren je  om in het geval van een kapotte V-snaar of Multiriem áltijd een professional in te schakelen. RoadGuard van Centraal Beheer ís zo een professional. Wij helpen je snel weer op weg.   Je schakelt ons in door gebruik te maken van de  app. Lukt het ons niet om binnen 40 minuten het probleem te verhelpen? Dan brengen wij je auto naar een door jou gekozen bestemming. Dus waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan!