Ruim 300.000 keer gedownload! Klantbeoordeling van 8.8

Per ongeluk E10 getankt

RoadGuard helpt je al vanaf € 280 weer op weg!

  • Pechhulp on-demand. Geen abonnement.
  • We zijn gemiddeld binnen 30 minuten bij je.
  • Onze 1036 monteurs staan 24/7 voor je klaar.
Er zijn tegenwoordig steeds meer nieuwe duurzame brandstoffen beschikbaar. Dit is natuurlijk heel goed en belangrijk voor het milieu. Maar wat als je niet weet of deze brandstoffen ook geschikt zijn voor jouw auto, wat doe je dan? E10 benzine is zo’n nieuwe duurzame brandstof en die past zeker niet in iedere auto.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Wat is E10 benzine? 

E10 benzine is een nieuw soort benzine dat bestaat uit 10% bio-ethanol. De overige 90% bestaat uit de normale variant benzine. De productie en samenstelling van E10 benzine is vele male minder slecht voor het milieu en daarom spreken we van een duurzame brandstof. Zodra het percentage bio-ethanol onder de 5% komt noemen we het geen E10 benzine meer maar valt het onder Euro 95 of Superplus 98 benzine. 

Over het algemeen kom je met een volle tank E10 benzine minder ver dan met een normale tank benzine. Dit komt omdat E10 benzine een lagere energiedichtheid heeft dan reguliere benzine.

Onbedoeld E10 benzine getankt

Bijna alle benzineauto’s zijn geschikt om E10 benzine te gebruiken. Zo’n 90% van de auto’s die er op het moment rondrijden, kunnen deze brandstof te gebruiken. Voordat je gebruik wilt maken van deze brandstof is het belangrijk om dit eerst te controleren. Dit kun je heel eenvoudig online doen. 

Is jouw auto niet geschikt voor E10 benzine? Blijf dan vooral de reguliere benzine brandstoffen gebruiken. Onderdelen van auto’s die hier niet bestand tegen zijn, raken al snel kapot. Dit komt door de agressieve werking die E10 benzine met zich meebrengt. Deze agressieve werking heeft met name een negatief effect op de aluminium en kunststof onderdelen van de auto. In samenwerking met de hoge temperatuur kan het zorgen voor lekkages in het brandstofsysteem. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar zorgt ook voor ernstige veiligheidsrisico’s voor jou en je passagiers. 

De auto kan dus na korte tijd veel schade oplopen. Mocht je een andere brandstof verkeerd getankt hebben, raden we je aan om de Roadguard app te gebruiken om dit te melden. Dan komen wij je zo snel mogelijk weer op weg helpen. 

E10 benzine in het buitenland

In onze buurlanden wordt E10 benzine in groten getale aangeboden. Benzinestations zijn namelijk door de overheid verplicht om dit te doen. In Nederland lopen we wat deze brandstof betreft nog iets achter. Vanaf oktober 2019 wordt het beschikbaar stellen van E10 benzine ook in Nederland verplicht.  Mocht je een auto hebben die niet geschikt is voor E10 benzine en bij een tankstation staan waar alleen E10 benzine beschikbaar is? Dan raadt RoadGuard je aan om de tank niet helemaal vol te tanken. Tank genoeg om door te rijden naar een volgend benzinestation en vul daar de tank weer met normale benzine. Voor verdere pechhulp in het buitenland beschikt RoadGuard over pechhulp Europa

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
26 mrt. 2023 13:31

topvent

Review over RoadGuard met een 7

7
24 mrt. 2023 18:34

App en service erg goed, kosten veel te hoog

Review over RoadGuard met een 8

8
24 mrt. 2023 17:23

Snel en fijn!!!

Review over RoadGuard met een 7

7
19 mrt. 2023 15:18

Was snel ter plaatse, maar ging wat fout met de app. Rekening betaald via centraal beheer

Review over RoadGuard met een 1

1
6 mrt. 2023 14:07

Niet te bereiken beloven snelle service komen het niet na ontzettend duur en slechte service!!!!!

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft