Startproblemen auto

RoadGuard helpt je al voor € 235 weer op weg!

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland
Iedereen heeft het weleens gehad. Je auto heeft startproblemen en is niet meer vooruit te branden. Dit kan door allerlei redenen komen. Lees snel verder wat de veel voorkomende oorzaken hiervan zijn. Lees ook wat je het beste zelf kunt doen om dit te voor te zijn!

Wat zijn de meest voorkomende startproblemen bij een auto? 

He shit, je stapt in de auto, maar hij start niet! Dit komt natuurlijk nooit goed uit. Vaak komt dat door 1 van de volgende problemen:

Startprobleem door lege Accu 
Een lege accu is vaak de grote boosdoener. Ouderdom kan hierbij een rol spelen. Maar ook door warmte en kou kan de accu minder goed werken. Het kan ook zo zijn dat je per ongeluk je lampen bent vergeten uit te schakelen toen je de auto verliet. Hierdoor hebben deze dus een tijd lang aan gestaan, waardoor de accu leeg is gelopen. Mocht dit het geval zijn, dan kun je vaak het beste de auto weer proberen te starten met startkabels.

Startmotor zorgt voor startprobleem
Het kan ook aan de startmotor liggen. Het nut van een startmotor is om ervoor te zorgen dat de zuiger in de motor elektrisch gaat ronddraaien. Dit duurt vaak maar enkele seconden, en dan komt er een vonk. Dan loopt de motor verder op diesel of benzine. De startmotor heeft een tandwieltje dat naar buiten beweegt bij het starten. Het kan gebeuren dat je bij het starten alleen een tik hoort. Dit betekent dat het tandwieltje niet de goeie kant op valt en niet naar buiten beweegt. Dit komt meestal door te weinig stroom, een vieze startmotor of door slijtage. 

Startprobleem door de bougies en bougiekabels 
Bougies zijn de onderdelen die zorgen voor de vonk in de motor. Startproblemen kunnen ook komen doordat deze bougies slecht zijn aangedraaid of doordat ze al een tijdje niet vernieuwd zijn.

Wat kan ik zelf doen om te voorkomen dat ik startproblemen krijg? 

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld elk jaar je accu laten testen op kracht (stroom). Daarnaast is het goed om af en toe lange stukken te rijden. Denk aan 50 kilometer of meer. Op deze manier kan de accu goed opladen. Als je vaak korte stukjes rijdt, dan is dit onvoldoende om de accu goed bij te laden. Check ook regelmatig je bougiekabels en de tandwieltjes in de startmotor op slijtage.

RoadGuard

Wanneer het niet lukt om zelf de auto weer aan de praat te krijgen met bijvoorbeeld startkabels, dan komt RoadGuard van Centraal Beheer je helpen. Een abonnement is niet nodig. Download de app of bel en er komt een monteur naar je toe. Voor een startprobleem betaal je hiervoor eenmalig €235, en binnen no time ben je weer lekker aan het rijden! 

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.

Veelgestelde vragen

RoadGuard is een heel nieuwe manier van pechhulp. Persoonlijk en gemakkelijk geregeld via een app. En zonder abonnement of verzekering, dus je zit nergens aan vast. Waar je ook staat in Nederland of Europa, hulp is in een paar kliks bij je. Je ziet op je telefoon wie jou komt helpen en hoe snel hij er is. Iedereen kan op elk moment gebruikmaken van RoadGuard. Of je nou rijdt in een auto, busje, motor, scooter, caravan of camper. Of die van een vriend.

RoadGuard is vooraf duidelijk over de kosten. Je betaalt achteraf in de app voor de hulp die je hebt gekregen. Dus, download onze app nu gratis. Dan kun je zorgeloos op weg!

RoadGuard is een initiatief van Centraal Beheer en alarmcentrale Eurocross Assistance. 
Kijk hier hoe RoadGuard werkt. 

Je kunt ons voor alle pech inschakelen. Voor je auto, busje, motor, scooter of caravan. Of die van iemand anders. Dus heb je een lekke band, een lege accu of verkeerd getankt? Jezelf buitengesloten? Is je motor oververhit? Zit je vast in de modder? Of brandt er een lampje maar weet je niet wat er aan de hand is? RoadGuard! En o ja, het maakt niet uit waar je staat in Nederland. Voor je deur of onderweg. Onze hulpverleners zijn in een paar kliks bij je.

We laten je vooraf zien wat onze hulp kost. Dat is per pechgeval anders. Zijn er onderdelen nodig? Zoals een accu of een lampje? Dan betaal je die bovenop de kosten voor de pechhulp. De app zelf is gratis.

De prijzen vind je hier.


Let op: heeft jouw organisatie zich aangemeld voor RoadGuard Zakelijk? Dan betaalt de organisatie de kosten van de pechmelding voor je bedrijfsvoertuig.

Bekijk alle vragen

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft