Verkeerde brandstof getankt

RoadGuard helpt je al vanaf € 280 weer op weg!

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland
De verkeerde brandstof tanken kan grote schade aan je auto aanbrengen. Het kan zelfs zulke grote gevolgen hebben dat je een geheel nieuwe motor moet laten plaatsen. Bij oude auto’s is het mogelijk dat de kosten van een nieuwe motor hoger uitvallen dan de dagwaarde van de auto. Autoverzekeringen vergoeden de schade van verkeerd tanken niet. Zelfs niet wanneer je allrisk verzekerd bent. Mocht het gebeuren dat je de verkeerde brandstof hebt getankt, lees je hier hoe RoadGuard van Centraal Beheer jou verder kan helpen.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Start de auto niet

Met wat geluk kom je erachter verkeerd getankt te hebben voordat je bent weggereden. In dit geval: start de auto vooral niet en zet de sleutel ook niet in zijn contact. Zolang je de auto met de verkeerde brandstof niet start, kan de meeste schade gelukkig nog voorkomen worden. Het is verstandig om nu zo snel mogelijk de juiste hulp in te schakelen.

In het geval dat je er pas onderweg achter komt, is het van belang om je auto zo snel mogelijk aan de kant van de weg te zetten. Hoe langer je doorrijdt, hoe meer schade de verkeerde brandstof aan kan richten. Veruit het meest wordt er benzine getankt in een dieselmotor. Dit is zeer schadelijk voor een dieselmotor. Diesel heeft namelijk ook een smerende werking in de motor. Een kleine hoeveelheid benzine kan al grote schade aanrichten in de dieselmotor. In beide gevallen helpt RoadGuard je snel weer op weg.

RoadGuard helpt

We snappen dat het heel vervelend is om ergens langs de kant van de weg te staan en op hulp te moeten wachten. Om jezelf uit deze vervelende situatie te helpen, schakel je de pechhulp van RoadGuard in door middel van de RoadGuard app. Wij komen je dan zo snel mogelijk halen als je onderweg vast komt te zitten. We zorgen ervoor dat zowel jij als de auto naar een bedrijf worden gebracht dat gespecialiseerd is in het aftappen van brandstof. Daarna ben je zo weer onderweg!

Auto lenen

Het komt vaak voor dat mensen verkeerd tanken als zij niet in hun eigen auto rijden. Het is daarom van groot belang dat wanneer je een auto leent, je vooraf vraagt welke brandstof er getankt moet worden. Ben je vergeten dit te doen? Check dan in het instructieboekje van de auto op welke brandstof de auto rijdt. Op deze manier weet je zeker dat het goed gaat en kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende brandstoffen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan biodiesel, E85 en benzine met een toegevoegde bio component. Voordat je gebruik maakt van deze brandstoffen, raden wij je aan ook nu even eerst in het instructieboekje te kijken. Daarin staat aangegeven of de motor hier geschikt voor is of niet. Wordt het niet duidelijk aangegeven? Vraag dan RoadGuard om advies. Samen komen we er altijd uit.