De 4 leukste drive in uitjes tijdens corona

Ben jij helemaal klaar met thuis zitten en weet je niet meer wat te doen in het weekend? Met onze 4 tips voor drive in uitjes kun jij gewoon in je auto blijven zitten. Je hoeft je niet meer te vervelen.

Tip 1: De drive in bioscoop

Drive in bioscopen zijn sinds de uitbraak van het coronavirus hót-topic. Op een openbaar terrein kun je een film kijken vanuit je auto. Misschien (her)ken je dit al uit Amerikaanse films, maar het kan dus ook gewoon in Nederland. Voor bioscopen een goede manier om toch films te blijven draaien. En voor ons fijn om een uitje te hebben. Verschillende bioscopen, zoals Pathé en Kinepolis bieden een drive in mogelijkheid. 

Drive in Pathé

Sinds kort biedt Pathé bedrijven en gemeenten de mogelijkheid om een eigen drive in bioscoop op te zetten. Dit kan in heel Nederland op bijna elk terrein. Zolang er maar genoeg ruimte is voor een groot scherm en voor de auto’s van de bezoekers. Bekijk voor meer informatie over hoe je een drive in filmavond kunt organiseren op de website van Pathé.

Kinepolis drive in

Begin mei heeft Kinepolis de Meimaand Filmmaand afgetrapt in Utrecht met een drive in evenement. Samen met je partner of gezin kon je daar naartoe. Zo draaiden ze het eerste deel van Jurrasic World die dag. Het tweede deel werd 9 juni getoond. Hopelijk wordt het nog eens georganiseerd! 

Lokale drive in bioscoop

Naast de drive in evenementen van grote bioscopen, worden ook filmevenementen door de kleinere filmhuizen georganiseerd, zoals Drive In Cinema Summer Amsterdam 2020 (27 juni om 20.00, Amsterdam).

Houd vooral de drive in evenementenpagina’s op social media (Facebook) in de gaten voor toekomstige events.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

drive in uitje roadguard

Tip 2: Bezoek een festival vanuit de auto

Naast drive in bioscopen worden ook drive in festivals georganiseerd. Hoe dat werkt? Je koopt een kaartje online en mag je auto tijdens het festival plaatsen op het vlak dat jou is toegewezen. Daarna verbind je de autoradio met de lokale FM-frequentie. Let op: iedereen moet het hele festival in de auto blijft zitten. Zo heeft de Thuishaven in mei hun eerste drive in festival georganiseerd in Amsterdam. Waarbij je al luisterend naar muziek een rondje kon rijden over het terrein. Eten en drinken bestelde vanuit de auto bij de aanwezige eetkraampjes.

De drive in van Thuishaven was een groot succes. En wordt waarschijnlijk in juli en augustus 2020 georganiseerd in Vlaanderen. Wij hopen dat er snel meer van zulke evenementen volgen.

Tip 3: Ga naar een drive in restaurant

Heb je behoefte om weer eens een keer lekker uit eten te gaan, maar wil je nog niet het terras op? Breng dan een bezoekje aan het drive in restaurant van STRND in Breda. Deze is elke dag open tussen 16.00 en 21.00. Een coronaproof (gezins)uitje en toegankelijk voor iedereen met een auto. 

Hoe werkt het?

Koop een gratis kaartje via de Facebookpagina van Drive Thru Breda. Dit is om het aantal bezoekers bij te houden en enorme drukte te voorkomen. Tegen de tijd dat het restaurant open is, rijd je erheen en bestel je via een QR-code het eten vanuit je auto. Betalen gaat volledig online. Vervolgens kun jij het eten ophalen bij een van de geweldige foodtrucks en parkeer je ergens om uitgebreid te genieten van je maaltijd. Eigenlijk kun je het dus zien als een foodtruckfestival vanuit je auto.

Naast bioscopen en festivals is het ook mogelijk om ‘uiteten’ te gaan in de auto bij de fastfoodketens. Denk bijvoorbeeld aan de drive in van Mc Donalds, Burger King of KFC.

Tip 4: De disco wasstraat

Mis je de dansvloer en een dj die leuke plaatjes draait? In Deventer en Zutphen kun je een discocarwash bezoeken. Terwijl jij geniet van de dj die plaatjes draait, het licht en de lasereffecten wordt je auto schoongemaakt. Een erg creatieve manier om toch nog een beetje feest te vieren.

De muziek hoor je vanuit de auto. Zo hoef je uiteraard niet het raam open te doen. Op een bord staat de etherfrequentie. Het leuke is dat je de dj (Roy) live ziet draaien vanuit je raam.  De discocarwash is dus echt een leuk en nuttig uitje voor tijdens de coronacrisis.

Dit zijn onze 4 tips om de coronatijd tóch nog op een leuke manier door te komen, en te genieten van de dingen die wel veilig zijn en door kunnen gaan.

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland