Terug van de autovakantie? Check dan je auto

Ben je lekker met de auto op vakantie geweest? Dan heb je vast voor vertrek je auto laten checken. Maar wist je dat het slim is om dat ook na je vakantie te doen? Je hebt waarschijnlijk veel kilometers gereden, en dat heeft gevolgen voor je auto. Voorkom pech met onze tips.

Controleer de olie 

Als je veel kilometers hebt gereden dan is je auto wel toe aan extra verzorging. Wat  onder je vaste routine valt is het bijvullen van je benzine- of dieseltank. Na een vakantiereis met de auto is het ook verstandig om het oliepeil te checken. De kans is groot dat deze na je vakantie bijgevuld moet worden.

Fris geurtje in je auto

Na een lange autorit met het hele gezin ruikt je auto mogelijk niet meer zo fris. Ook heeft je aircosysteem flink moeten draaien, en kan deze vaak wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Vooral de pollenfilter, verdamper en de aangrenzende luchtkanalen zijn een broedplaats voor schimmels en bacteriƫn. Het schoonmaken van het aircosysteem kan je beter niet zelf doen, plan daarvoor even een afspraak bij de garage. En hang een lekker geurtje in je auto!

Autobanden vragen om aandacht

Heb je een paar duizend kilometer gereden? Check dan ook even je autobanden. Mogelijk is de profieldiepte niet meer juist of moet je de banden even oppompen om weer op de juiste spanning te brengen. 

Sterretje in de ruit 

Misschien heb je een piepklein sterretje in je autoruit. Laat deze verwijderen voordat het een grote barst wordt. Bij een vakgarage kunnen ze het vaak snel voor je oplossen. De kosten om een sterretje te verhelpen zijn meestal voor de verzekeraar. 

Auto door de wasstraat Een goede wasbeurt is na je vakantie zeker geen overbodige luxe. Heb je last van zand, vogelpoep of bijvoorbeeld hars? Dat kan de autolak beschadigen. Dus heb je nog een paar dagen vrij? Rijd dan even langs een wasstraat voor een schone auto.

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.

Download gratis de RoadGuard app

  • Pechulp on demand, dus zonder abonnement
  • 24/7 staan ruim 1000 monteurs voor je klaar
  • In binnen- en buitenland