Hoe werken startkabels?

Start je auto niet omdat je accu leeg is? Heel vervelend natuurlijk maar gelukkig is er een snelle oplossing voor dit probleem, startkabels! Weet je niet hoe je startkabels op een zowel goede als veilige manier kunt plaatsen? RoadGuard van Centraal Beheer helpt je hierbij.

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Startkabels

Een complete set startkabels bestaat uit twee verschillende kabels. Een rode en een zwarte kabel, met beide een klem aan  de uiteinden. Let wel op dat niet iedere startkabel hetzelfde is. Startkabels speciaal voor benzineauto’s zijn namelijk niet geschikt om te gebruiken voor een dieselauto. Dit zit hem in de dikte van de startkabels. Startkabels geschikt voor benzineauto’s zijn namelijk maar 16 millimeter dik, startkabels die ook geschikt zijn voor dieselauto’s zijn daarentegen 25 millimeter dik. Wanneer je een startkabel  die alleen geschikt is voor benzine gebruikt op een dieselauto, dan loop je de kans dat de startkabels te heet worden en doorbranden. Dieselstartkabels gebruiken op een benzine auto is verder geen probleem.

Mocht je het niet zelf willen doen, maak dan gebruik van de RoadGuard app om een lege accu pechmelding te plaatsen. Dan staan wij binnen no-time op de gewenste locatie.

Startkabels gebruiken

Zodra je de juiste startkabels tot je beschikking hebt en besluit geen starthulp nodig te hebben, kan je de volgende stappen doorlopen:

  • Voor de pluspool van beide auto’s gebruik je de rode kabel. Bevestig de kabel eerst aan de pluspool van de helpende auto. Daarna bevestig je de andere kant van de kabel aan de pluspool van de auto met een lege accu.
  • Bevestig daarna de zwarte kabel eerst op het motorblok van de helpende auto. Daarna bevestig je het andere uiteinde van de kabel op het motorblok van de auto met een lege accu.
  • Zet de motor van de helpende auto aan en laat deze auto vijf minuten lopen.
  • Start nu de auto met lege accu en laat beide auto’s  ongeveer 5 minuten lopen.
  • Ontkoppel de kabels niet in precies de omgekeerde volgorde als dat je ze hebt aangesloten.
  • Na het starten van de auto met lege accu raden we je aan om minimaal een halfuurtje te gaan rijden om de accu weer helemaal op te laden. Klaar is Kees!

Een lege accu is vaak een teken dat de accu niet meer in goede staat is. Vraag  daarom in de garage iemand er naar te laten kijken. Het kan bijvoorbeeld een teken zijn dat de dynamo kapot is. Met een kapotte dynamo laadt de accu niet op tijdens het rijden. Om te voorkomen dat het dus nog een keer gebeurt, kan je er het beste   een professional naar laten kijken

Roep RoadGuard!

Om er zeker van te zijn schade aan de elektronica van de auto te voorkomen, raden we je aan altijd pechhulp in te schakelen. Ook zijn er type auto’s waar de accu niet door iedereen direct bereikbaar is. De pechhulp van RoadGuard helpt je in deze situatie met starthulp zonder dat je vastzit aan een abonnement. Zo ben je snel geholpen en kan je direct weer op weg! Om RoadGuard in te schakelen kan je het beste de RoadGuard app gebruiken. 

RoadGuard: pechhulp voor iedereen die niks geregeld heeft

Dit is wat klanten over RoadGuard zeggen

Review over RoadGuard met een 10

10
1 okt. 2023 13:26

Snelle hulp en vriendelijke man die ons kwam ophalen [ ik kende deze man van vroeger ] en fijn thuis bracht TOP

Review over RoadGuard met een 10

10
2 okt. 2023 09:43

Geholpen de snelweg af te komen. En op eindbestemming in de buurt afgezet.

Review over RoadGuard met een 9

9
30 sep. 2023 12:51

Fast service, but too expensive.

Review over RoadGuard met een 10

10
28 sep. 2023 18:34

Auto is helaas niet gemaakt, maar de beste medewerker (Martijn) was zeer klantvriendelijk; omdat het niet gerepareerd kon worden heeft hij me thuis gebracht!

Review over RoadGuard met een 7

7
26 sep. 2023 16:50

Makkelijk geregeld ondanks ik niet voor pechhulp verzekerd ben. De prijs daarentegen was m.i. schandalig. Heb niet gezoch naar andere opties, weet dan ook niet of dit gangbaar is.